Беріть на замітку: кулінарні секрети, які допоможуть приготувати ніжне м'ясо

Сіль
Сіль, особливо морська, — ідеальний спосіб просто і швидко зробити м'ясо м'якше. У цьому процесі важливіше навіть не тип солі, який ви будете використовувати, а правильна техніка. Запам'ятайте: щоб приготувати ніжне м'ясо, необхідно посолити його не на початку, а в фіналі приготування. Можна сміливо солити м'ясо навіть не в сковороді, а безпосередньо перед подачею до столу. Але не перестарайтеся: надлишок солі не зробить стейк ще ніжніше, але смак страви помітно зіпсує. Приблизний розрахунок необхідної кількості солі — приблизно одна чайна ложка солі на один кілограм м'яса.
Лимонний сік
Щоб пом'якшити м'ясо, можна додати до нього що-небудь кисле. На розум відразу приходить лимонний сік, який додає страві шляхетні й вишукані нотки. При цьому важливо дотримуватися деяких правил, щоб не зіпсувати смак м'яса. Так, не варто використовувати занадто велику кількість лимонного соку, інакше кислий смак буде домінувати, і м'ясо не розкриє свій смак в повній мірі. У процесі тушкування м'яса можна додати лимонний сік або кілька скибочок лимона прямо в підливу. Якщо ви запікаєте м'ясо в духовці, можете покласти скибочки лимона безпосередньо на шматочки м'яса. А ще лимон можна додати в сковороду під час смаження м'яса.
Гірчиця
Гірчиця — вишуканий продукт. Вона моментально прикрашає смак будь-якої страви, в яку додають. М'ясо не є винятком. Смак і аромат яловичини, телятини, ягняти та інших видів м'яса змінюється, якщо приготувати їх разом з гірчицею. Наприклад, спробуйте обваляти тушку цілком у гірчиці та залишити маринуватися на одну годину перед запіканням. М'ясо просочиться і стане максимально ніжним і соковитим. Просочити гірчицею перед смаженням можна і відбивні. Гірчичний маринад обов'язково слід спробувати всім м'ясоїдам без винятку. Це смак, який надовго залишається в пам'яті.
Алкоголь
Алкоголь — популярний вид маринаду для м'яса. Тут все залежить від гастрономічних уподобань і доступного алкоголю з домашнього міні-бару. Чарка горілки гармонійно доповнить м'ясне рагу або жарке. Ви точно не отримаєте в результаті гумове м'ясо, яке неможливо прожувати. Приємний бонус для тих, хто веде тверезий спосіб життя: в процесі тушкування алкоголь повністю випарується. Ще один популярний алкогольний напій, в якому можна замаринувати м'ясо, — вино. Його активно використовують у французькій кухні для тушкування м'яса. Замаринувати м'ясо можна також у віскі. Вийде незвичайний і вельми оригінальний смак.
Цибуля
Цибуля — відмінний компаньйон для м'яса. Ненав'язлива гіркота цибулі гармонійно підкреслює насичений смак м'яса і додає йому вишуканості. Як правильно готувати м'ясо з цибулею, щоб воно вийшло не тільки смачним, але і ніжним? Візьміть невелику цибулину і дрібно наріжте. По можливості цибулю можна перекрутити через м'ясорубку або навіть натерти на тертці. В отриманій кашці разом з соком необхідно замаринувати м'ясо на пару годин. За цей час цибуля дасть додатковий сік і цілком просочить м'ясо. А щоб блюдо вийшло ще смачніше, додайте улюблені спеції та прянощі.
Крохмаль
Секретний інгредієнт, який пом'якшує м'ясо і про який знають лише досвідчені господині, — це крохмаль. Маринадом в цьому випадку виступає крохмаль, розчинений у воді. Крохмаль для цих цілей можна взяти будь-який: і картопляний і кукурудзяний. Головне достоїнство крохмалю — здатність формувати апетитну хрустку скоринку на м'ясі. Вона вийде особливо хрусткою, якщо м'ясо, замариноване в розчині з крохмалю, обсмажити на сковороді.
Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі
До теми
- Послуги без черги: де закон гарантує пріоритет людям з інвалідністю
- До уваги підприємців! 16 грудня – граничний термін для переходу на спрощену систему з 1 січня 2026 року
- Ужгородський замок на свята працюватиме за новими графіком
- Завтра, 13 грудня, на Закарпатті світло відключатимуть лише у двох чергах - обленерго
- У п'ятницю, 12 грудня, на Закарпатті знову будуть відключення світла - ГРАФІК
- Українці 40+ років зможуть безоплатно пройти скринінг здоров’я з Дією: як це працюватиме
- По 2 години у кожній черзі - оприлюднили графік відключення світла на Закарпатті на четвер, 11 грудня
- Оновлений Календар щеплень: які вакцини діти отримуватимуть раніше з 1 січня 2026 року?
- Графік відключення світла на Закарпатті завтра, 10 грудня
- Відключень світла буде менше: оприлюднено графік для Закарпаття на вівторок, 9 грудня
- Відключення світла до 16 годин: "Закарпаттяобленерго" оприлюдило графік на неділю, 7 грудня
- На Закарпатті почали працювати мобільні команди медиків, що вакцинуватимуть дітей від кору
- До уваги! Графік відключення світла на Закарпатті на сьогодні, 6 грудня, змінено
- До уваги! Графік відключення світла на Закарпатті у суботу, 6 грудня
- Графік відлючення світла на Закарпатті у п'ятницю, 5 грудня
- Оприлюднено графік відключення світла на Закарпатті на завтра, 4 грудня
- До уваги подорожуючих! На КПП «Солотвино – Сігету-Мармацієй» продовжили обмеження руху транспорту
- До уваги! Графік відключення світла на Закарпатті у середу, 3 грудня
- В Ужгороді визначили місця для торгівлі ялинками та новорічними прикрасами
- До уваги! Графік відключення світла на Закарпатті завтра, 2 грудня

До цієї новини немає коментарів