На Закарпатті стартував проект «Поліцейський офіцер громади»

На Закарпатті стартував проект «Поліцейський офіцер громади»
Сьогодні, 17 лютого, в Головному управлінні Національної поліції в Закарпатській області відбулася відеоселекторна нарада, присвячена запровадженню в Україні проекту «Поліцейський офіцер громади».

 

Участь у ній взяло керівництво громадського блоку Національної поліції України, ГУНП Дніпропетровської, Закарпатської, Львівської, Івано-Франківської областей, очільники територіальних відділів і відділень поліції Закарпаття, а також голови новостворених об’єднаних територіальних громад краю. Заступник начальника ГУНП в Закарпатській області, керівник громадського блоку поліції полковник Роман Ус ознайомив присутніх із новаціями проекту «Поліцейський офіцер громади».

Наразі проект «Поліцейський офіцер громади», який створено в Україні з ініціативи керівництва Національної поліції та за підтримки Департаменту юстиції США, успішно діє в Дніпропетровській області. На черзі – Західний регіон України, а саме Закарпатська, Львівська та Івано-Франківська області. Як наголосив полковник Роман Ус, поліцейський офіцер громади працюватиме й проживатиме безпосередньо в громаді, напряму комунікуватиме з її керівництвом задля вирішення усіх нагальних проблем громадян. Водночас керівництво ОТГ допомагатиме поліції в матеріально-технічному забезпеченні роботи поліцейського громади, виділятиме для нього службове приміщення тощо.

Про деталі запровадження на Закарпатті проекту «Поліцейський офіцер громади» учасникам зустрічі розповів заступник начальника Управління превентивної діяльності ГУНП в Закарпатській області полковник поліції Вадим Ситало. Загалом на Закарпатті заплановано створення шести десятків об’єднаних територіальних громад (наразі діє 17), які обслуговуватиме сотня поліцейських офіцерів громади. Присутні на зустрічі очільники ОТГ краю схвально оцінили запровадження на Закарпатті проекту «Поліцейський офіцер громади» й запевнили, що всіляко підтримуватимуть новацію.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

 

17 лютого 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів