Шпаргалка для водіїв: як приготувати машину до зими?

Шпаргалка для водіїв: як приготувати машину до зими?
Авто потребує догляду, а особливо напередодні зими. Основні правила приготування машини - в матеріалі, читайте.

 

Замінити килимки

Салонні килимки бажано замінити на ті, у яких високий борт. Інакше вода, що утворюється з талого на взутті снігу, стане потрапляти на оббивку підлоги. У результаті вона буде сирою, що з часом може призвести до корозії. Гумові килимки з високим бортом не дозволять воді потрапити на підлогу. А після нічної стоянки, коли вода на килимку замерзне та перетвориться в лід, її можна спокійно витрусити.

Використовуємо гальмівну рідину і тосол не за призначенням

У мороз або після крижаного дощу, гумові ущільнювачі примерзають до дверей. Спробувавши відкрити двері, «гумки» можна відірвати. Щоб цього не сталося ущільнювачі потрібно змастити силіконовим мастилом або тонким шаром тосола. А личинки замків можна захистити від замерзання, капнувши всередину трохи гальмівної рідини.

Перевірити "піч"

Перед зимою перевірка обігрівача салону просто необхідна. Якщо з ним проблема, краще поїхати на сервіс і віддати певну суму за ремонт, нехай і велику, ніж їздити в холодному салоні із замерзлим склом, ризикуючи потрапити в аварію або підхопити простудне захворювання. І те й інше обійдеться набагато дорожче, ніж обслуговування «пічки».

Заглянути під капот

Важливо оглянути підкапотний простір стосовно підтікання моторного мастила, антифризи та гальмівної рідини. Перевірити зарядку акумуляторної батареї та зарядити її за потреби. Напруга АКБ має бути 12,5-12,7 Вольт. Зачистить клеми та змастіть їх струмопровідним мастилом, щоб захистити від корозії. Так зване «укутування» батареї так само дозволить їй повільніше розряджатися в мороз. У автомагазинах продають готові чохли. Також їх можна зробити самостійно. Наприклад, із голкопробивного войлоку, склотканини або пінопласту.

Джерело: Ukr.Media

 

03 грудня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів