Ужгородський скансен знову дивує та радує своїх гостей!

Починаючи з березня, кожної третьої суботи в Закарпатському музеї народної архітектури та побуту працюють майстер-класи ковальського ремесла від «Вільної кузні». З травня до ковалів приєднуються презентації та дегустації закарпатських екологічно чистих продуктів від екомарки «Смак Українських Карпат». Впродовж літа відвідувачі музею мали змогу скуштувати сири, ковбаси, равлики, вина, крафтове пиво.
Минулої суботи, 22 вересня, в ужгородському скансені презентував свої екопродукти Дегустаційний зал леквару з с. Ботар Виноградівського району. Усі поціновувачі народної кухні мали змогу дегустувати повидла з полуниці, яблук, терену та горобини. Відвідувачам пропонували соки і настоянки на домашній горілці. Поряд з корчмою та дегустацією працювала кузня. Спеціально для дегустації леквару ковалі виготовили металеву ложку. До цього процесу мали змогу долучитись всі бажаючі. Колориту атмосфері народних традицій додала майстриня-кераміст Ольга Гал з Виноградова, яка для відвідувачів різних вікових категорій проводила майстер-класи з ліплення глиною.
Дегустації та майстер-класи від ковалів відбуватимуться у скансені й надалі, традиційно – третьої суботи кожного місяця. А наразі радо повідомляємо, що 30 вересня на території Закарпатського музею народної архітектури та побуту відбудеться відразу дві події: «День народної кухні» та «День Другета». Готуючи заходи, їх організатори вирішили об’єднати зусилля.
Розпочнеться дійство о 14 годині. Буде презентовано гастрономічні принади словацької, угорської та румунської кухні саме по-закарпатськи. А ще відвідувачі музею зможуть скуштувати середньовічні лицарські страви. Атмосферу середньовіччя створять також учасники «Дня Другета», які покажуть тодішні танці і показові бої рицарів.
Цього ж дня на території музею працюватиме «Вільна кузня», де кожен охочий зможе постріляти з лука. Малеча матиме змогу взяти участь у боях із пом’якшеним спорядженням. Відбудеться також реконструкція історичних подій – бою між дворянами і повсталими селянами під стінами замку.
Щиро запрошуємо всіх бажаючих зануритись в традиції народної кухні та атмосфери середньовіччя.
Прес-служба Закарпатського музею народної архітектури та побуту.
До теми
- INCLUSIVE-ED4ALL: освіта для всіх і кожного у сільських громадах України та Румунії
- У Карпатському біосферному заповіднику зафіксували рідкісного червонокнижного птаха
- Втрачений Ужгород: про що писали газети сто років тому, у червні 1925-го? (ФОТО)
- 108 хлопчиків та 80 дівчаток, серед яких 4 двійні, народилися в червні в Ужгороді
- Прийшли понад 200 людей: у Закарпатській обласній станції переливання триває місячник донорства крові
- Жива історія: на Закарпатті досі працює автентичний водяний млин
- Майже 200 тисяч експонатів у понад 40 експозиційних залах у фондах обласного краєзнавчого музею
- В Ужгороді водій автобуса веде блог про свою роботу
- Єдиний в Україні: пілотний проєкт підтримки військових після фронту працює для 128-ї бригади
- В лікарнях Ужгорода та області — дефіцит донорської крові 1-, 3+ та 4+ групи
- «Гладіатори» в ужгородському замку запрошують постріляти з лука
- Ужгородські школярі – серед найкращих на Всеукраїнському заході «Швидше, вище, сильніше – разом!»
- У лікарнях Ужгорода та області — дефіцит донорської крові
- В Ужгородському скансені створять 3D моделі народного вбрання з різних регіонів Закарпаття
- Ужгородська школа мистецтв завершила 70-й, ювілейний, навчальний рік
- «Файна вишиванка»: в Ужгороді оригінально вітали з Днем вишиванки
- Втрачений Ужгород: про що писали газети сто років тому, у квітні 1925-го?
- 178 немовлят народилося у квітні у Клінічному перинатальному центрі в Ужгороді
- Весна в Ужгороді змінює фарби — сакури вже відцвіли, але краса не зникає
- Де знайти гліцинії в Ужгороді?
До цієї новини немає коментарів