Ужгородські бізнесмени накупували фіктивних кабелів і втратили на 13 мільйонів продукції

Ужгородські бізнесмени накупували фіктивних кабелів і втратили на 13 мільйонів продукції
Податківці на Закарпатті розкрили схему з ухилення від сплати податків у великих розмірах: вилучено товарів на 13,5 млн грн.

 

У Закарпатській області співробітники податкової міліції викрили посадових осіб підприємства, які ухилились від сплати податків в особливо великому розмірі.

В ході операції "Рубіж 2016" та розслідування кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів) КК, було встановлено, що посадові особи однієї з компаній, зареєстрованої в Ужгороді, провели операції з придбання кабельно-дротової продукції у фіктивних підприємств.

Такі дії дозволили зловмисниками безпідставно завищити податковий кредит з податку на додану вартість на загальну суму понад 7,2 мільйона гривень, з яких були безпідставно заявлені до бюджетного відшкодування понад мільйон гривень. Це призвело до фактичного ненадходження до бюджету майже 6,2 мільйона гривень.

В результаті проведених п'яти обшуків в офісних, складських і виробничих приміщеннях, а також за місцями проживання фігурантів розслідування, було виявлено та вилучено обладнання та сировину для виготовлення кабелів і проводів, чорнові записи та комп'ютерна техніка, а також готова продукція загальною вартістю 13,5 мільйона гривень. В даний час вирішується питання про арешт вилучених матеріалів.

Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби.

 

02 грудня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів