Рожева весна на тарілці: в Ужгороді створили сакура-меню зі справжніми квітами

Кафе-кондитерська Smagolino, що на Слов’янській набережній, запустила сакура-меню — серію страв, напоїв і десертів рожевого кольору, до яких додано справжній цвіт ужгородської сакури.
«До сезону ми почали готуватися з появою першого цвіту, — розповідає власник кафе Василь Смага. — Нам вдалося знайти ранні сакури на приватній ділянці, і ми акуратно зібрали трохи цвіту, щоб почати експериментувати. Ми маринували, ферментували, робили цукати, вакуумували — довго шукали ідеальну форму, щоб сакура не лише гарно виглядала, а й гармонійно доповнювала смак страв. І нам вдалося!»
У сакура-піцу додається маринований цвіт і ферментована сакура — за текстурою та ароматом вона нагадує орегано, але з квітковим післясмаком. У десертах — сакурове лате з Японії, а також ніжні поєднання вишні та малини, які підсилюють аромат весни.
У меню:
- сакура-піца
- сакура-лате
- сакура-сауер
- сакура-лимонад
- сакура-чізкейк
- сакура-панакота
- сакура-меренговий рулет
- сакура-макарунс
Все це не просто естетика — це справжній гастрономічний експеримент зі смаком весни в кожному шматочку.




Сакура-меню діє тільки 1–2 тижні — допоки триває цвітіння. Тож варто поквапитись, адже така рожева весна трапляється лише раз на рік.
Спробувати можна в Smagolino за адресою:
Ужгород, Слов’янська набережна, 13
До теми
- "Я не міг загинути, коли мене чекала така дівчина": історія чопського прикордонника Євгенія
- В Ужгородському перинатальному центрі у листопаді з’явилися на світ 162 малюки
- Ужгородець Назар Тафій волонтерить на потреби війська та пише наукову роботу про збірку Андрія Любки
- «Ремонтуємо навіть натівську зброю, до якої немає інструкцій…» Історія бійця 128-ї бригади Івана
- «У мене помінялося ставлення до росіян. На початку повномасштабки була ненависть, а тепер з’явилося презирство…» Історія бійця 128-ї бригади Роланда
- Позивний «Трамп» - Віктор з Страбичова пройшов шлях від солдата до капітана у 101-й окремій бригаді територіальної оборони Закарпаття
- «До війни я випікав у ресторані «Наполеони» й «Медовики», а зараз у нас найпопулярніший – вафельний торт зі згущонкою». Історія бійця 128-ї бригади Богдана
- Тренується шість днів на тиждень і у 16 років став чемпіоном світу: історія мукачівського боксера Ростислава Трусова
- Між закордоном і армією 22-річний “Шкіпер” обрав ЗСУ!
- У жовтні в Ужгородському перинатальному центрі народилися 90 дівчаток і 90 хлопчиків
- Світло пам’яті на Пагорбі Слави в Ужгороді
- Карета швидкої допомоги «Оксана»: артефакт війни – в Ужгородському замку
- "Ми не можемо щось дати, якщо самі цього не маємо", — Василь Мандзюк про роботу капелана в тилу
- Які штами грипу циркулюватимуть в Закарпатті, чи зафіксовані вже випадки і коли чекати на епідемію
- Серйозна розмова: як українським батькам навчити дітей розуміти свої права
- Карпатська філія забезпечує паливними дровами населення і заклади соціальної сфери
- Кожна дитина важлива - "Дорога життя" в Ужгороді доводить це вже 26 років
- Ужгородці назвали головні проблеми міста та країни в опитуванні ГО «Захист держави»
- Раз на рік – для всіх: в Ужгороді відбувся щорічний День відкритих дверей у резиденції єпископів
- Ужгород відзначає 1132 річницю з часу першої писемної згадки: цікаві факти про місто

До цієї новини немає коментарів