Для поранених військових, які лікуються або проходять реабілітацію в медичних закладах Ужгорода, провели екскурсію містом

 Для поранених військових, які лікуються або проходять реабілітацію в медичних закладах Ужгорода, провели екскурсію містом
Організували дозвілля воїнів Ужгородський РТЦК та СП разом із волонтерами Руху підтримки закарпатських військових.

 

 

«Одним із напрямів, в якому ми з пораненими військовими працюємо – це організація їхнього дозвілля, для того, аби вони могли переключитися, побачити Ужгород, познайомитися з місцевою культурою. Це допомагає їм отримати додаткові сили й натхнення, щоб швидше одужати», – говорить військовослужбовець Ужгородського РТЦК та СП Віталій Дячук.

Близько 20 воїнів з різних куточків України та різних військових частин ознайомилися з історією міста, дізналися багато цікавинок, про які навіть місцеві мешканці не всі знають, пройшлися вуличками й набережною й, звісно, загадали бажання біля пам’ятника Миколайчику.

Гідеса Марія Заболотна не вперше проводить подібні екскурсії для поранених і говорить, що завжди зважає на певні особливості в спілкуванні й подачі інформації для поранених – вибір локацій, маршруту. «Під час екскурсії ми говоримо не тільки про історичний контекст міста, але й піклуємося про фізичне й психологічне здоров’я наших бійців»

Назустріч ініціативі пішли й ужгородські підприємці, які після екскурсії організували для воїнів гарний закарпатський обід.

 

 

14 квітня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів