З часу повномасштабного вторгнення на Закарпаття релокувалося 294 підприємства

З часу повномасштабного вторгнення на Закарпаття релокувалося 294 підприємства
На Закарпатті триває робота потужного економічного форуму «Релокація в Закарпаття: європейський вимір» за участю керівництва області, дипломатів та підприємців, котрі із зони бойових дій перемістили бізнес до нашого краю.

 

Як повідомив у ході форуму голова Закарпатської обласної військово-цивільної адміністрації Віктор Микита, на початок червня у Закарпатті перебувало вже 294 релоковані із зони бойових дій підприємства. Із них найбільше (близько 50%) у ІТ-галузі, більше 25% — сфера торгівлі та послуг, близько 22% — підприємства переробної промисловості та близько 3% — будівельна галузь.

Одним із перших на Закарпаття релокували міжнародний дитячий центр «Артек», що базувався у Пущі-Водиці, у передмісті Києва. Так 168 дітей та 42 працівники були розміщені у санаторії «Човен» на Свалявщині. Майже паралельно КНП «Обласний будинок дитини» Закарпатської облради, що у Сваляві, прихистив дітей та їх вихователів із будинку-інтернату міста Біла Церква, розповів голова Закарпатської облради Володимир Чубірко. 

На базі комунальних закладів розміщено й один із найбільших у Східній Україні Харківський державний біотехнологічний університет, та Український науково-дослідний інститут зв’язку. Останній незабаром розпочне функціонування на базі одного з профтехучилищ, що перебуває на балансі облради.  

Також в область частково релокували Донецький академічний обласний драматичний театр  із Маріуполя, приміщення якого розбомбили російські окупанти. І вже до Дня Незалежності України в Ужгороді глядачі побачать виставу «Іду за край» режисера Ольги Гаврилюк, про долю Василя Стуса, тісно пов’язаного з Донеччиною, яку нині топче ворог. 

З культурного релокували до Закарпатського обласного художнього музею імені Йосипа Бокшая чимало цінних творів образотворчого мистецтва із Національного музею мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків, Харківського художнього музею та музею імені Іллі Рєпіна у Чугуєві, повідомляють у пресслужбі Закарпатської обласної ради.

 

24 червня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів