Валютна картка або кредитка: яка потрібна для оплат саме вам

Валютна картка або кредитка: яка потрібна для оплат саме вам
Українські банки пропонують клієнтам отримати платіжну картку у валюті на вибір: гривня, євро, долар США. Валютні картки є дебетовими й не мають кредитного ліміту. Через це у клієнтів виникає сумнів, яку картку замовляти? У валюті зберігати гроші безпечніше, а гривневою легше користуватися на території України й можна оплачувати покупки кредитними коштами.

 

Так це чи ні, ми запитали у представників “Райффайзен Банку”, які розповіли нам про особливості пластику у різній валюті.  

Коли може знадобитися доларова чи картка в євро

Як і гривневою банківською карткою, валютною можна платити за товар на касі та в інтернеті, робити перекази та знімати готівку через банкомат. Проте так ви отримаєте на руки гривні по курсу. За валютою доведеться звернутися у відділення.

Картка у євро та доларах США підійде тим, хто подорожує та оплачує покупки карткою за кордоном або у закордонних магазинах онлайн. Якщо отримувач грошей - українська крамниця, валюта конвертується у гривні по курсу. Така сама конвертації відбувається у разі зняття готівки у гривні.

Варто пам’ятати, що картковий рахунок - один зі способів, у який населення зберігає безготівкову валюту. Також можна покласти гроші на поточний рахунок або депозит під відсотки. Але лише валютна картка надає швидкий доступ до заощаджень без обмежень.

Особливості кредитних карток

Картки з кредитним лімітом видають у національній валюті, але це не означає, що таким платіжним засобом не можна скористатися за кордоном. Залежно від країни перебування, гривні на рахунку конвертуються у валюту держави й списуються на касі. Платник трохи втрачає на конвертації, але зазвичай ця сума несуттєва.

На відміну від дебетових, по такому картковому рахунку передбачений кредитний ліміт - для кожного клієнта різний. По райфкарткам він може сягати 250 000 гривень. Тобто клієнт отримує споживчий кредит автоматично на касі чи коли робить інтернет-платіж, а сума сплати зачіпає кредитні кошти. 

З цього моменту починає відлік пільговий період для користування кредитними коштами на безоплатній основі. В залежності від банківської установи, що видала картку, цей період складає 55-62 доби чи більше. За цим посиланням https://raiffeisen.ua/kreditni-kartki можна дізнатися, який грейс-період мають, наприклад, райфкартки.

Щоб уникнути нарахування відсотків, фінансові експерти рекомендують вчасно погашати кредит по картці - внести суму, потрібну до досягнення позитивного балансу.

Як отримати гроші у кредит, якщо немає кредитної картки

Зокрема, “Райффайзен Банк” пропонує клієнтам, у котрих виникла потреба у грошах, онлайн оформлення кредиту готівкою. Заявку на видачу грошей можна надіслати через сайт фінустанови, вказавши суму та термін кредитування від 13 місяців. 

За умовами банківського кредитування, особа-позичальник має відповідати певним вимогам:

  • вік від 23 років;

  • громадянство України;

  • наявність постійної реєстрації на території країни;

  • офіційне працевлаштування й стаж на останньому місці роботи 1 місяць;

  • достатній рівень доходу, який залежить від потрібної суми.

Інших вимог, що ставили до позичальників раніше, як наявність майна для застави та поручителів, немає. Але кредитну історію та рівень щомісячного доходу перевіряють ретельно. 

Отримані готівкою гроші від банку можна використовувати для особистих потреб: купівлі предметів особистого користування, в тому числі техніки, меблів, прикрас тощо, оплати навчання та лікування, ремонтування квартири чи автомобіля.

 

28 січня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів