Як вдалося вирішити проблему безперебійного постачання електроенергії споживачам Закарпаття

Як вдалося вирішити проблему безперебійного постачання електроенергії споживачам Закарпаття
Діяльність ТОВ «Закарпаттяенергозбут» у рамках нової моделі ПСО, загроза дефолтного стану для постачальника, ризик переведення споживачів Закарпаття до постачальника останньої надії, що потягло би за собою підвищення для всіх тарифів на електроенергію – ці гострі питання були порушені під час круглого столу в Ужгороді, ініційованого Офісом простих рішень та результатів Михайла Саакашвілі, який відбувся 8 жовтня. Уже за кілька днів проблему вдалося вирішити!   

 

Нагадаємо, організатором круглого столу виступив керівник Закарпатського Офісу простих рішень та результатів Влад Антіпін.Долучилися до зустрічі представники компаній групи Tolk, а також керівники потужних підприємств Закарпатської області, для яких украй важливим є питання стабільного електропостачання краю.     

 Під час зустрічі директорка ТОВ «Закарпаттяенергозбут» Наталія Німець окреслила основні проблеми, що наразі виникли в питанні енергопостачання області. Йдеться, зокрема, про нову модель фінансового ПСО та одну з останніх урядових постанов, згідно з якими були прийняті граничні ціни, які фактично збільшили ціну на електроенергію в торговій зоні «Острів Бурштинської ТЕС», у якій знаходяться всі споживачі Закарпатської, частково Львівської та Івано-Франківської областей. Така ситуація поставила під загрозу виконання постачальниками універсальних послуг покладених на них спеціальних обов’язків у частині забезпечення закупівлі електричної енергії для постачання побутовим та малим непобутовим споживачам.

Присутня на зустрічі виконавча директорка Офісу простих рішень та результатів Михайла Саакашвілі Марія Барабаш запропонувала керівництву ТОВ «Закарпаттяенергозбут» підготувати листа, в якому викласти проблемі моменти у діяльності постачальників та шляхи їх вирішення.   

«Загалом енергетичні питання є маркерами розвитку інвестиційної привабливості регіону. Більше того, електропостачання це те, що стосується кожного. Саме тому ми як Офіс простих рішень не могли залишатися осторонь проблем, порушених постачальником універсальної послуги Закарпатської області. Зробимо все можливе, щоб допомогти», - прокоментував В. Антіпін під час круглого столу і відзначив високий клієнтоорієнтовний рівень менеджменту ТОВ «Закарпаттяенергозбут».  

 

Наслідком круглого столу в Ужгороді стало позачергове засідання НКРЕКП 11 жовтня, під час якого розглянуте одне єдине питаннявнесення зміни до постанови НКРЕКП від 08 квітня 2020 року № 766 «Про дії учасників ринку електричної енергії у період дії карантину та обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)». Запропоновані зміни до постанови були прийняті одноголосно.

«Завдяки прийняттю цієї постанови ми зможемо врегулювати фінансову прогалину у діяльності як нашого товариства, так і інших постачальників універсальних послуг, що виникла через ріст вартості енергетичних ресурсів на світовому ринку. З огляду на це ми щиро вдячні Офісу простих рішень та результатів, які почули та зуміли оперативно донести до законодавця гостру проблему на ринку електроенергії, особливо в зоні діяльності торгової зони «Острів Бурштинської ТЕС». Таким чином вдалося, без перебільшення, уникнути катастрофічних наслідків для постачальників», прокоментувала директорка ТОВ «Закарпаттяенергозбут» Наталія Німець.

Пресслужба ТОВ «Закарпаттяенергозбут»

 

 

13 жовтня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів