Іспит на визначення рівня володіння державною мовою в УжНУ. Хто і коли може його скласти? (ВІДЕО)

Іспит на визначення рівня володіння державною мовою в УжНУ. Хто і коли може його скласти? (ВІДЕО)
Близько 30 людей зареєструвалися в Ужгородському національному університеті для складання іспиту 15 вересня на визначення рівня володіння державною мовою. Про це Суспільному розповів декан філологічного факультету Юрій Бідзіля. За його словам, учасникам для цього виділили одну авдиторію.

 

Учасників іспиту впускали до авдиторії по п’ятеро. Вони мали пів години для проходження тестування. На іспит до університету приходять ті, хто хоче отримати громадянство України, а також державні службовці. З-поміж останніх і Юрій Тонкошкуров.

"Це дуже добре, що нарешті на Закарпатті зробили цей центр іспитів, де можуть всі охочі через електронні кабінети зареєструватися і прийти скласти. Завдання взагалі ті, що мені попалися, жодного питання не було з того, що давали на "mova.gov.ua" з тих пробних тестів. Приблизно, вони були ідентичними за змістом і логікою. На монолог давалося дві теми. Був і час, щоб підготуватися. На мою думку, на монолог треба трохи більше часу, не 10 хвилин, а 15-20 хвилин потрібно на монолог", — розповів Юрій Тонкошкуров.

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

15 вересня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів