В Ужгороді презентували проєкт сміттєпереробного заводу

В Ужгороді презентували проєкт сміттєпереробного заводу
Проєкт сміттєпереробного заводу, який незабаром можуть збудувати на Закарпатті, презентували сьогодні в Ужгороді в обласній раді. Участь у заході взяли, зокрема, народні депутати України Михайло Лаба та Микола Тищенко, голова Закарпатської обласної ради Олексій Петров, міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, представники Середнянської ОТГ.

 

На зображенні може бути: 4 людини, люди сидять, люди стоять та у приміщенні

Представники німецької компанії «Braun Industrial Technology GmbH» розповіли про функціонування заводу з переробки сміття на прикладі німецького міста Бад-Кастріц. Навели також переваги комплексу: завод забирає близько 90% усіх відходів на території громади, викидає лише очищені гази; біомаса, яка утворюється при переробці сміття на заводі стерилізується від бактерій і виробляє теплову енергію. Крім теплової, завод акумулює й електроенергію, яка йде на його обслуговування, а також може транспортуватися у мережу тощо.

На Закарпатті для будівництва сміттєпереробного заводу розглядають зараз 4 локації – як Ірлява, Поляна, Хуст і Тячів. Його вартість може складати від 6 до 9 млн євро, із них 70% покриває інвестор, а 30% – громада. Щоб розпочати будівництво, громада (область+місто+ОТГ) має зробити перший внесок у розмірі 5%.

Ужгородська міська рада

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

15 вересня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів