На Закарпатті понад 20 000 боржникам загрожує відключення від газопостачання

На Закарпатті понад 20 000 боржникам загрожує відключення від газопостачання
19 серпня Президент підписав Закон України №1657, яким скасовано заборону обмежувати надання житлово-комунальних послуг громадянам України в разі наявності заборгованості. Згідно з документом, заборона відключати споживачів-боржників діє тільки на території регіону з установленим «червоним» рівнем епідемічної небезпеки і протягом 30 днів після його скасування.

 

Якщо територія регіону знаходиться в «зеленій», «жовтій»  або «помаранчевій»  карантинній зоні, то відключати боржників від надання комунальних послуг не заборонено. Ця інформація є актуальною, зокрема, і для клієнтів ТОВ «Закарпатгаз Збут», що працює під брендом «ТВІЙ ГАЗЗБУТ». За словами директорки компанії Вікторії Томинець, близько 8% споживачів систематично не сплачують за спожите блакитне паливо.

«Понад 20 000 наших клієнтів мають заборгованість, прострочену понад 2 місяці і ми змушені попереджувати їх про можливість відключення від газопостачання. Варто зазначити, що вчасні розрахунки за спожитий газ особливо актуальні з наближенням опалювального періоду. Адже від цього залежить безперебійне постачання блакитного палива до осель усіх наших клієнтів», – зазначила Вікторія Томинець.

У ТОВ «Закарпатгаз Збут» вкотре наголошують: запобігти відключенню та вирішити питання заборгованості можна уклавши договір реструктуризації. Цей договір дозволить споживачам погасити борг за газ не відразу, а частинами, до кінця 2021 року. Договір реструктуризації боргу можна укласти у відділеннях ТОВ «Закарпатгаз Збут» за адресами:   https://zk.gaszbut.com.ua/contacts .

Андрій Андрусяк

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

09 вересня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів