Ужгородські підприємства боргують до міського бюджету понад 34 млн грн податків

Ужгородські підприємства боргують до міського бюджету понад 34 млн грн податків
Керівників підприємств, які мають борги із виплати заробітних плат, податків та відрахувань до Пенсійного фонду, сьогодні заслухали в Ужгородській міськраді на черговому засіданні комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

 

У засіданні взяли участь представники Пенсійного фонду України в Закарпатській області, Державної податкової інспекції ГУ ДПС у Закарпатській області, Ужгородського міського відділу державної виконавчої служби Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, заступник голови Ужгородської районної держадміністрації, працівники підрозділів Ужгородської міськради.

Начальниця управління з питань праці та зайнятості населення Ужгородської міської ради Олеся Афанасьєва поінформувала про заборгованість із виплати заробітної плати трьох ужгородських підприємств – у загальному понад 500 тис. грн, наголосила, що заробітну плату необхідно виплачувати своєчасно, в повному обсязі. Відповідно до ст. 97 Кодексу законів про працю оплата праці працівників здійснюється в першочерговому порядку, усі інші платежі – після виконання зобов’язань щодо оплати праці. Нагадала, що роботодавець несе фінансову відповідальність за порушення встановлених строків виплати заробітної плати працівникам понад 1 місяць, за виплату не в повному обсязі – у трикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення (наприклад, якщо роботодавець затримав заробітну платню на 2 тижні, то станом на липень 2021 року він сплатить штраф у розмірі 18000 грн).

За інформацією Головного управління Пенсійного фонду України у Закарпатській області, на липень цього року заборгованість по Ужгороду складає понад 1 млн 343 тис. грн. Боргують Пенсійному фонду 84 ужгородські платники – 39 юридичних осіб та 45 фізичних осіб-підприємців. Борг із відшкодування пільгових пенсій 16 платникам – 2 млн 407,9 тис. грн. Заслухали і представника податкової служби щодо погашення заборгованості зі сплати податків. Олеся Афанасьєва також поінформувала, що недоїмка зі сплати податків до міського бюджету складає наразі понад 34 млн грн. Працівники управління з питань праці та зайнятості населення міськради продовжують працювати із боржниками, щоб ті виконали свої зобов’язання – 300 тис грн податкового боргу вже сплатили.

Ужгородська міська рада

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

30 липня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів