Прокуратура запобігла ліквідації двох дитячих шкіл мистецтв на Ужгородщині

Господарський суд Закарпатської області задоволив позовну заяву Ужгородської окружної прокуратури, визнав незаконними та скасував рішення Ужгородської районної ради щодо ліквідації двох дитячих шкіл мистецтв.

 

Нагадаємо, на початку року прокуратура звернулася до суду через виявлені порушення законодавства при прийнятті райрадою рішень про ліквідацію Середнянської та Малодобронської дитячих шкіл мистецтв. Йшлося про скорочення базової мережі закладів культури місцевого рівня шляхом припинення їх діяльності. При чому ліквідація вказаних шкіл не передбачала настання правонаступництва та надання здобувачам початкової мистецької освіти можливості продовжити навчання в іншому відповідному закладі. Окрім того, відсутнє було і необхідне погодження Міністерства культури та інформаційної політики України.

Суд підтримав позицію прокурора, що такі рішення районної ради суперечать законодавству, інтересам держави та населення новостворених Середнянської та Великодобронської територіальних громад. Наразі ці рішення скасовані, а мистецькі школи продовжують функціонувати.

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

28 липня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів