Рецепт вихідного дня: шоколадний фондан

Рецепт вихідного дня: шоколадний фондан

 

Давно хотіли приготувати шоколадний фондан з начинкою, але боялися що це дуже складно? Укрмедіа діляться простою інструкцією з приготування неймовірно смачного французького десерту!

Інгредієнти:

  • 200 г шоколаду
  • 160 г вершкового масла
  • 4 яйця
  • 120 г цукру
  • 100 г борошна
  • 1 ст. л. какао

Приготування:

  1. На водяній бані розтопіть плитку чорного шоколаду з 150 грамами вершкового масла. Періодично помішуйте, щоб домогтися однорідності.
  2. Поки шоколад топиться, можна підготувати самі форми. Підійдуть круглі форми для кексиків, керамічні або одноразові. Їх потрібно змастити розм'якшеним вершковим маслом, а потім гарненько присипати кожну форму какао.
  3. У зручній ємності змішайте вінчиком яйця з цукром. Злегка остиглий розтоплений шоколад влийте тонкою цівкою до яєчної суміші.
  4. Просійте борошно. Гарненько перемішайте до однорідності. Зверніть увагу, що не потрібно вимішувати дуже довго: при довгому вимішуванні може виділитися клейковина з борошна і тісто буде щільним, а значить і сама випічка вийде не настільки легкою, як нам потрібно.
  5. Викладіть тісто по формах, заповнюючи формочки на 2/3. Випікайте кексики в заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці протягом 10-15 хвилин.
  6. Готові кекси потрібно трохи остудити, а потім обережно перевернути на тарілку. Присипте фондан какао, подавайте гарячим. Найкраще шоколадний фондан подавати з кулькою вершкового морозива, як це роблять в ресторанах.

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

12 березня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів