Рецепт до святкового столу: соковита буженина в духовці
Приготувати соковиту буженину до святкового столу дуже просто. Головний секрет - це маринад і правильне запікання, пише bbc news Україна.
Інгредієнти:
- Свинина (ошийок) -1 кг
- Соєвий соус - 4 ст л
- Вода - 100 мл
- Цукор коричневий - 1,5 ч л
- Сіль - 1,5 ч л
- Сік половини лимона
- Часник - 2-3 зубці
- Прованські трави - 1 ст л
- Коріандр - 1 ч л
- Мускатний горіх - 0, 25 ч л
Свинину помийте та обсушіть паперовим рушником. Зробіть невеличкі надрізи ножем і нашпигуйте часником. У мисці з'єднайте усі компоненти для маринаду. Перемішайте. Свинину поставте в пакет для запікання, вилийте туди ж маринад. Зав'яжіть пакет і акуратно розподіліть маринад.
Можна залишити м'ясо в маринаді на кілька годин в холодильнику. Так м'ясо вдається ніжнішим. Якщо цього часу у вас немає - запікайте одразу.Розігрійте духовку до 180 С. Запікайте м'ясо приблизно 1,5 години, час від часу перевертаючи пакет з боку на бік. Коли пройшло 1,5 години, акуратно розріжте пакет, щоб буженина підрум'янилася. Запікайте ще 10 хвилин до утворення скоринки. Щоби перевірити готовність проколіть м'ясо дерев'яною шпажкою чи ножем - з місця надрізу має виділитися прозора рідина. Буженина готова. Перекладіть м'ясо на тарілку і наріжте порційними шматками.
-->
До теми
- Патрульна поліція Закарпаття наголошує водіям на дотриманні правил дорожнього руху!
- Прості звички, які можуть врятувати життя - поради від закарпатських патрульних
- Як часто можна робити масаж: це потрібно знати всім
- Гроші на картку від супермаркету: закарпатців попереджають про нову шахрайську схему
- Закарпатські патрульні нагадали про дії велосипедиста під час проїзду пішохідних переходів
- Коли та як садити зелень у відкритому ґрунті
- Донатити на захист України: рекомендації від кіберполіції, як не стати жертвою шахраїв
- Як прати фіранки, щоб їх не довелося прасувати: 6 простих правил
- Закарпатські патрульні нагадують про кілька простих звичок, які можуть врятувати життя
- Три косметичні засоби, які ви швидше за все використовуєте неправильно
- Як припинити весь час думати про погане: шість дієвих практик
- Як варити смачний рис: способи і пропорції для різних видів крупи
- Що можна і не можна готувати в алюмінієвому посуді?
- Патрульна поліція нагадує: за певних умов у випадку ДТП можна заповнити європротокол
- Чому хліб потрібно починати різати посередині: неочікуване пояснення — але це дійсно практично
- Поліція Закарпаття нагадує: будьте обачні при купівлі дороговартісних товарів із-за кордону
- Як правильно заводити автомобіль в мороз: всі поради, які потрібно знати
- Як правильно розвантажити організм після свят: основні правила
- Як подолати в собі нерішучість і страх: 8 способів стати впевненою людиною
- 10 продуктів, за допомогою яких дійсно можна зміцнити імунітет
До цієї новини немає коментарів