З 24 травня збільшується митний збір за ввіз легкових автомобілів.

Відповідно до закону про розвиток автомобільної промисловості України, з 24 травня цього року збільшується митний збір за ввіз автомобілів.

 

Зокрема, збір за ввіз нових автомобілів збільшу?ться не менш ніж у 8 разів; для автомобілів, які були в користуванні до 5 років, - не менш ніж у 5 разів; для автомобілів, які були в користуванні більше 5 років, - не менш ніж у 4 рази, повідомили в Державній митній службі України.
З 24 травня 2004 року розмір ставок ввізного збору становитиме: на нові автомобілі - 15% від митної вартості, але не менше 0,8 ?вро за 1 куб. см; на автомобілі, що були в користуванні до 5 років, - 20% від митної вартості, але не менше 1,0 ?вро за 1 куб. см; на автомобілі, що були в користуванні понад 5 років, - 30% від митної вартості, але не менше 1,2 ?вро за 1 куб. см.
Підвищення ставок ввізного збору для транспортних засобів може привести до спроб громадян вивезти авьтомобілі до набуття чинності нового закону, відзначають митники.
У зв"язку з цим Держмитслужба інформу?, що митне оформлення транспортних засобів, вузлів і агрегатів за старими ставками здійснюватиметься до 00:00 24 травня 2004 року для громадян, які ввезли транспортні засоби на митну територію України в пунктах пропуску через держкордон і подали документи на митне оформлення. А також - для суб"?ктів підпри?мництва і громадян, які платять податки і збори на внутрішніх митних пунктах і які подали документи на митне оформлення до цього часу за місцем здійснення митного оформлення.
Митна служба зверта? увагу на те, що після набуття чинності закону розміри ставок акцизного збору, податку на додану вартість і митні збори залишаються незмінними.
/Кореспондент.net/

 

17 травня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів