В лікарні Мукачевого від менінгіту помер незаконний мігрант

Учора ввечері в центральній районній лікарні міста Мукачеве, що на Закарпатті, від менінгіту помер незаконний мігрант.

 

Померлий, 22-річний громадянин Індії, був затриманий під час спроби перетинання україно-словацького кордону ще на початку літа. Молодому чоловікові була надана медична допомога – його одразу ж помістили до лікарні, де й лікували близько 2 місяців, однак важка хвороба призвела до смерті.
Наразі тіло померлого направлено на розтин. Після висновку судмедексперта буде надіслано відповідний запит до посольства Індії в Україні. Однак досвід показує, що в подібних випадках тіло не забирають, а усі проблеми, пов’язані з похованням, покладають на прикордонників.
Варто сказати, що випадки смерті незаконних мігрантів непоодинокі. Так, лише вчора шестеро індійців покинули в лісах Чернігівщини свого товарища, який через недугу не міг самостійно пересуватися. Цілком можливо, що хворий міг загинути або з голоду, або від болячки, якби прикордонники Чернігівського загону вчасно не допомогли йому. Найчастіше ж співробітники Держприкордонслужби знаходять мертвих нелегалів у холодну пору року на гірських ділянках.

ДПС України

 

18 серпня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів