Аби сільгосподарники ни призели до біди...

Закінчилася пора жнив. Приємно констатувати той факт, що керівники більшості сільськогосподарських підприємств із розумінням поставилися до вимог пожежної безпеки, та був збережений кожен гектар зернових.

 

Але, на превеликий жаль, по закінченню збирання врожаю керівники почали вести боротьбу зі стернею. Занепокоєння серед працівників МНС викликають засоби її знищення. Власники сільськогосподарських підприємств застосовують для цього відкритий вогонь, що може призвести до масштабних пожеж лісового фонду. Свідченням цьому є сумна статистика. З початку серпня лише на Запоріжжі підрозділи МНС уже 39 разів виїздили на гасіння пожеж на відкритих територіях. Відтак загальна площа пошкодженої території склала 72133 кв. м.

Шановні керівники сільгосппідприємств!

МНС звертається до Вас із проханням припинити спалювати стерню і використовувати сучасні методи її прибирання! Дбайте про стан навколишнього середовища! Адже знищення стерні – це водночас винищення флори і фауни. Агрономи стверджують: разом зі стернею вогонь знищує безцінну мікрофлору полів, яка могла б суттєво підвищити врожайність у наступні роки. Треба пам’ятати, що над полями проходять високовольтні лінії електромереж. При спалюванні стерні відбувається іонізація повітря, що може призвести до автоматичного аварійного відключення високовольтних підстанцій і трансформаторів тощо. Це, в свою чергу, завдасть значних матеріальних збитків не тільки енергетичному комплексові України, але й народному господарству в цілому.

МНС нагадує: за самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків Адміністративним кодексом України та Правилами пожежної безпеки України передбачена адміністративна відповідальність. Не забувайте про правила пожежної безпеки! Давайте пам’ятати, що природа потребує нашого захисту і бережливого ставлення до неї!

Прес-служба МНС

 

15 серпня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів