У Закарпатській обласній станції переливання нестача крові всіх груп та резусів

За її словами, станом на вівторок, 10 вересня, у центрі переливання є велика потреба у всіх групах крові без виключення.
Здати кров можуть всі охочі в Закарпатській обласній станції переливання крові з понеділка до п'ятниці з 9:00-14:00 за адресою: місто Ужгород, вулиця Івана Чендея, 15.
Хто може бути донором крові і як готуватися до здачі крові — МОЗ
Донором крові в Україні може бути людина віком від 18 років, вагою від 50 кг.
Абсолютні протипоказання для донорства крові та її компонентів
Незалежно від давності захворювання та результатів лікування, донорами крові не можуть бути з інфекційними, паразитарними та соматичними захворюваннями: СНІД, носійство ВІЛ-інфекції, сифіліс, гепатит, туберкульоз, бруцельоз, злоякісні новотвори, хвороби крові, органічні захворювання ЦНС, повна відсутність слуху і (або) мови, психічні захворювання, наркоманія, алкоголізм, серцево-судинні захворювання, хвороби органів дихання, органів травлення, захворювання печінки та жовчних шляхів, захворювання нирок, шкіри тощо.
Як підготуватися до здачі крові
Кров здають у першій половині дня. Перед цим варто виспатися, а напередодні — не перевтомлюватися. За 48 годин до донації не слід вживати алкоголь та медикаменти.
Протягом доби перед здачею крові необхідно дотримуватися нескладної дієти, відмовившись від: молочних продуктів, яєць, жирного м’яса, ковбас, копчених виробів, снеків і фастфуду, солодощів.
Основу меню мають складати вуглеводи — каші, макарони, картопля (печена або варена), хліб. Жири краще вживати лише рослинні, м’ясо та рибу — тільки нежирних сортів. Зранку перед донацією слід легко поснідати, наприклад, кашею на воді та солодким чаєм з печивом. Каву краще не пити ні перед процедурою, ні після.
Після донації, за можливості, уникайте суттєвих фізичних навантажень та алкоголю протягом 12 годин, вдосталь їжте і пийте більше рідини.
До теми
- Поліцейські Закарпаття організували для ветеранів екскурсію на кавову мануфактуру
- Унікальна страва Полянської Гути: як готують рисильовані голубці
- Усіх небайдужих закликають допомогти 7-річному закарпацю, який бореться із генетичною хворобою, що поступово руйнує всі його м'язи
- Закарпатець з позивним «Беркут» врятував шістьох поранених побратимів: історія воїна Нацгвардії
- «Іграшка для воїна»: майстер-клас в Ужгородському замку
- Довга дорога до школи. Як школярі в гірському закарпатському селі ходять щодня по 8 км на навчання
- Шлях до відновлення: на Закарпатті поліцейські організували для поранених колег арттерапію
- Закарпаття посіло 7-ме місце в Україні за обсягом прийнятого в експлуатацію житла
- На Закарпатті для ромських дітей проводять спеціальні заняття для підготовки до школи
- "Я не міг загинути, коли мене чекала така дівчина": історія чопського прикордонника Євгенія
- У шести лісництвах на Закарпатті можна придбати різдвяно-новорічні ялинки
- “Дитина кожного дня просить тата”: історії жінок, чиї рідні зникли безвісти
- Лісівники висадили дуби у центрі селища Дубове на Закарпатті (ФОТО)
- Закарпатський обласний кардіоцентр долучився до міжнародної акції “16 днів проти насильства”
- Ужгородець Назар Тафій волонтерить на потреби війська та пише наукову роботу про збірку Андрія Любки
- На Закарпатті створили дорожні карти допомоги постраждалим від гендерно зумовленого насильства
- Любить географію та історію: як на Закарпатті живе хлопчик з міодистрофією Дюшена Денис Халус
- 10 тисяч подарунків планують зібрати в благодійному фонді "Сім’я Христа"
- Ще одна родина з Дніпропетровської області знайшла прихисток на Закарпатті
- «Ремонтуємо навіть натівську зброю, до якої немає інструкцій…» Історія бійця 128-ї бригади Івана

До цієї новини немає коментарів