ЗАКАРПАТТЯ: ЧЕРЕЗ ЖОРСТОКИЙ ЖАРТ ЗАГИНУЛА ДИТИНА

Чергова трагедія на воді розігралася вчора після сьомої години вечора на озері в селі Боронєво Хустського району, що на Закарпатті. Цього разу ледве не втопилося троє місцевих дівчаток-підлітків. Двох вдалося врятувати, а 13-річну Ганну, коли витягли на берег, на жаль, вже не зуміли повернути до життя.

 

Зі слів очевидців 21-річного Олександра та 23-річного Івана, які відпочивали поруч (вони ж і рятували дівчат), причиною загибелі дівчини стало те, що якийсь чолов’яга, що проходив повз озерце, кинув до води черевики однієї з юнок.

Всі троє дівчат кинулися до озера, щоб дістати взуття, яке потрапило до води. Однак, глибина в тому місці виявилася надто великою, щоб вони змогли самотужки дістати дитячі черевики. За кілька хвилин всі троє дівчат почали борсатися у воді, намагаючись дістатися берега.

Олександр та Іван, кинулися на допомогу юнкам і зуміли врятувати двох з них. 13-річна Ганна, яку вони також дістали з води, вже не подавала ознак життя. Наразі з’ясовується особа людини, чий жорстокий жарт, позбавив життя неповнолітню.

Сьогодні вранці до ГУ МНС України в Закарпатській області надійшло ще одне тривожне повідомлення – до реанімаційного відділення Берегівської центральної районної лікарні потрапила семирічна дівчинка цього районного центру, яку вразило електричним струмом.

Спеціалісти кваліфікують стан дитини як важкий, однак сподіваються, що молодий організм зуміє справитися з отриманими травмами. Причиною травмування стала звичайна розетка, в яку дитина, будучи без нагляду дорослих, засунула якийсь металічний предмет.

Закарпатські рятувальники переконані, що подібних випадків було б набагато менше, якби дорослі більше уваги приділяли власним дітям. І хоча ГУ МНС України в Закарпатській області неодноразово попереджало про те, що влітку частішатимуть випадки дитячого травматизму, особливо на воді, дорослі не вельми дослухалися до їхніх застережень.

На жаль, не стали пересторогою для закарпатців ані шокуючі факти загибелі дітей, які вже трапилися в червні поточного року, ані повідомлення про всього чотири обладнані сезонними рятувальними постами, пляжі. Натомність вже звичною стала картина берегів водоймищ, „обліплених” дітьми, які засмагають та купаються без супроводу дорослих. Причому, більшість з них це роблять в місцях геть не пристосованих для відпочинку.

Навряд чи хто-небудь є більш авторитетним для дітей аніж їхні батьки, тому рятувальники знову таки звертається до дорослих – подбати про дітей, розповісти про небезпеки, що на них чикають. І зробити це краще вже сьогодні і невідкладно. Бо завтра вже може бути запізно.

Центр пропаганди ГУ МНС України в Закарпатській області

 

07 липня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів