На Закарпатті затримали львів'янина, який організував канал незаконної переправи через кордон чоловіків призовного віку

На Закарпатті затримали львів'янина, який організував канал незаконної переправи через кордон чоловіків призовного віку
Про це інформує відділ комунікації поліції в Закарпатській області.

 

В Ужгородському районі співробітники міграційної поліції ГУНП в Закарпатській області спільно зі слідчими Відділу поліції № 1 Ужгородського районного управління поліції та прикордонниками затримали мешканця Львівщини, який організував схему незаконного переправлення військовозобов`язаних чоловіків за межі України. Фігуранта затримали та помістили в ізолятор тимчасового тримання.

21 травня оперативники відділу міграційної поліції Головного управління Нацполіції в Закарпатській області у співпраці зі слідчими Відділу поліції № 1 Ужгородського районного управління поліції та Чопським прикордонним загоном ліквідували черговий канал нелегальної переправи військовозобов`язаних чоловіків через кордон.

У ході відпрацювання оперативної інформації, правоохоронці з`ясували, що за організацією злочинної схеми стоїть 48-річний житель міста Стрий Львівської області.

Встановлено, що чоловік підшукував клієнтів та пропонував їм можливість безперешкодного перетину кордону України в обхід офіційних пунктів пропуску. Надання своїх послуг зловмисник оцінював у 9 тисяч доларів США з людини.

В ході проведення контролю за вчиненням злочину фігуранта затримали «на гарячому», разом з отриманими від клієнтів грошовими коштами у сумі 18 тисяч доларів. Затриманий намагався переправити до Словаччини двох військовозобов?язаних чоловіків, кожен з яких сплатив по 9 тисяч доларів.

Наразі 48-річного підозрюваного поміщено в ізолятор тимчасового тримання.

За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України, тобто незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене з корисливих мотивів. Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу. 

Процесуальне керівництво у справі здійснює Ужгородська окружна прокуратура.

 

 

23 травня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів