Зловмисник, який ошукав матір загиблого військовослужбовця на 7,5 мільйонів гривень, постане перед судом

Зловмисник, який ошукав матір загиблого військовослужбовця на 7,5 мільйонів гривень, постане перед судом
Про це інформує поліція Закарпаття.

 

За матеріалами поліції Закарпаття судитимуть зловмисника, який ошукав матір загиблого військовослужбовця на 7,5 мільйонів гривень.

У жовтні 2023 року співробітники кримінальної поліції Головного управління Нацполіції в Закарпатській області, спільно зі слідчими Ужгородського районного управління поліції та працівниками відділу протидії кіберзлочинам в Закарпатській області Департаменту кіберполіції, затримали 35-річного киянина – одного з організаторів шахрайської схеми, за якою зловмисники виманили у матері полеглого військовослужбовця з Донеччини гроші, які жінка отримала як виплату від держави у зв’язку зі смертю сина на війні.

Після отримання грошової допомоги 49-річній жінці почали телефонувати невідомі та переконували її покласти гроші на рахунок у фінансову установу за кордоном та пропонували допомогти їй у цьому.

Після того, як жінка погодилася на пропозицію, зловмисники кількома траншами виманили у неї 7,5 мільйонів гривень.

Близько шести місяців тривали оперативні заходи та процесуальні дії, у результаті яких було затримано одного з основних фігурантів злочинної схеми. Йому повідомили про підозру за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України, тобто шахрайство, вчинене у великих розмірах шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки. Відповідно до ухвали суду, тоді зловмисника взяли під варту з можливістю внесення застави у розмірі 13 млн 285 тисяч гривень.

Станом на сьогодні слідчі поліції, за процесуального керівництва окружної прокуратури, завершили досудове розслідування у цій справі та скерували обвинувальний акт з матеріалами кримінального провадження для судового розгляду.

Матеріали справи щодо спільників обвинуваченого слідчі виділили в окреме кримінальне провадження та продовжують розслідування.

Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у виді позбавлення волі терміном до 8 років.

 

23 квітня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів