Матеріали для даху приватного будинку

Матеріали для даху приватного будинку
Дізнайтеся, які матеріали використовують для даху приватного будинку. Детальна стаття! Корисні поради та лайфхаки!

 

Матеріали для даху приватного будинку

Покрівельні матеріали представлені великим вибором. Під час покупки слід враховувати низку факторів, що дає змогу створити міцну та естетично привабливу покрівлю приватного будинку. Фахівці рекомендують купити гнучку черепицю від Aquaizol з офіційною гарантією. Вона якісна та відповідає стандартам якості й вимогам пожежної безпеки.

Властивості та плюси бітумної черепиці

Матеріали для даху приватного будинку представлені в широкому асортименті, але особливим попитом користується бітумна черепиця.

Основні властивості:

  • невелика вага: 10-15 кг/м²;

  • гнучкість: дає змогу монтувати гонти на дахах складної форми;

  • водонепроникність: забезпечується бітумним просоченням;

  • шумоізоляція: поглинає шум дощу та граду;

  • стійкість до корозії: не схильна до іржі;

  • широкий вибір кольорів та форм для створення індивідуального дизайну покрівлі.

Головні переваги м'якої покрівлі - доступна ціна, легкий монтаж (не потрібно спеціальних навичок та інструментів), довговічність (середній термін служби становить 25-50 років), ремонтопридатність (пошкоджені елементи можна легко замінити без демонтажу всього покриття), міцність та зносостійкість, водонепроникність, універсальність.

Руберойд: види, марки, вибір

Перед тим, як купити руберойд Львів, слід ознайомитися з його різновидами та марками. Це покрівельний та гідроізоляційний матеріал, який являє собою просочений бітумом картон із захисним шаром.

Основні види:

  • за типом основи. Руберойд - основа з покрівельного картону та пергамін - основа з просоченого паперу;

  • за видом посипання. Грубозерниста (Г) - з грубозернистого піску або сланцю, дрібнозерниста (Д) - з дрібнозернистого піску, пиловидна (П) - з пиловидного тальку або азбесту, луската (Л) - з лусочок сланцю;

  • за призначенням. Покрівельний для верхнього шару покрівельного килима, підкладковий для нижнього, гідроізоляційний (РГ) для гідроізоляції фундаментів, стін та інших конструкцій;

  • за типом просочення. Бізольований - просочений бітумом з добавками, які роблять його більш стійким до низьких температур, неізольований - просочений звичайним бітумом.

Марка руберойду позначається буквами та цифрами.

Перша буква - Р - руберойд, П - пергамін, друга - П - покрівельний, П - підкладковий, Г - гідроізоляційний, третя - К - грубозернисте посипання, Д - дрібнозернисте, П - пилоподібне, Л - лускате.

Цифри позначають щільність картону, г/м². Наприклад, РПГ-350 - руберойд покрівельний грубозернистий, щільність картону 350 г/м².

Під час вибору цього рулонного матеріалу необхідно враховувати вид покрівлі (для скатних використовується покрівельний руберойд, для плоских - гідроізоляційний), нахил даху (для дахів з нахилом понад 10° рекомендується використовувати руберойд з грубозернистим посипанням), клімат (для регіонів з холодним кліматом підійде з бітумним просоченням, модифікованим добавками).

 

 

12 квітня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів