В обласному центрі планують будівництво європейської колії від станції «Чоп» до перону залізничного вокзалу «Ужгород»

В обласному центрі планують будівництво європейської колії від станції «Чоп» до перону залізничного вокзалу «Ужгород»
Про це повідомили на сторінці Закарпатської ОВА.

 

Незабаром 22-кілометровий відрізок одноколійної залізничної ділянки (1435 мм) встановлять всередині наявної широкої (1520 мм).

Напередодні урочисто змонтували перший символічний прогін довжиною 20 м майбутньої колії за участю Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, голови правління АТ «Укрзалізниця» Євгена Лященка та першого заступника голови Закарпатської обласної військової адміністрації Мирослава Білецького.

За його словами, очікується, що будівельні роботи розпочнуться у травні 2024 року. Завершити планують до кінця 2025 року.

У перспективі для більшої зручності пасажирів та економії часу на вокзалі Ужгорода заплановано облаштувати пункт митного і прикордонного контролю, що дозволить не зупиняти поїзди на державному кордоні.

 «Будівництво залізничної колії європейського стандарту – важливий крок для інтеграції нашої країни в Євросоюз. Адже йдеться не лише про покращення у транспортній галузі, це і крок для поглиблення економічних зв’язків, розвиток туризму тощо», – прокоментував Мирослав Білецький.

 

 

12 квітня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів