На Закарпатті запрацював другий ромський інтеграційний центр

На Закарпатті запрацював другий ромський інтеграційний центр
Сучасний простір облаштували на базі гімназії «Опре Рома» в Берегові.

 

У центрі представники ромської громади зможуть отримати консультації щодо оформлення документів, підтримку у вивченні української мови, опануванні різних професій та вдосконаленні навичок роботи з комп’ютерною технікою. 

Крім цього, в осередку планують проводити тренінги щодо можливостей реалізації освітніх і соціальних прав, щоб інтеграція ромського населення була максимально ефективною.

«Поява таких центрів сприятиме посиленню соціальної згуртованості ромів та подоланню викликів, з якими вони стикаються, зокрема й в умовах війни», – зазначила під час відкриття заступниця начальника управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю департаменту стратегічних комунікацій, національностей та релігій ОВА Марина Чепа-Марковці.

Вона також наголосила, що сьогодні дуже важливо, щоб представники всіх національних спільнот були рівноправними й активними учасниками життя нашого регіону. 

 Проєкт зі створення другого ромського інтеграційного центру на Закарпатті втілили Управління Верховного комісара ООН у справах біженців та виконавчий партнер міжнародний фонд «Регіон Карпат» NEEKA, інформує Закарпатська ОВА.

 

 

 

12 квітня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів