Послуги і робота адвоката з господарських справ: особливості

Послуги і робота адвоката з господарських справ: особливості

 

Робота юриста пов'язана не лише з судовими справами. В основному, юристи проводять консультації, займаються складанням та оцінкою договорів, складанням документів та скарг, можуть бути помічниками на переговорах.

Юрист, який надає юридичні послуги для представників сфери бізнесу, вирішує спори, які виникли між суб'єктами господарювання, підприємствами та підприємцями – це адвокат з господарських справ.

У процесі підприємницької діяльності між учасниками можуть виникати комерційні спори. Організації будь-якої форми власності мають право звернення до господарського суду, якщо вважають, що їх права були порушені.

У комерційних спорів є одна особливість – учасник процесу самостійно несе відповідальність за обґрунтування та доведення законності своїх вимог. У таких судових процесах суд не вживає заходів для самостійного встановлення істини у спорі. Саме тому для вирішення таких складних завдань необхідні послуги кваліфікованого юриста, який спеціалізується в галузі господарського права.

Які послуги надає юрист з господарського права?

Господарське право – це найпоширеніша галузь права, що регулює господарську діяльність суб'єктів ринку (підприємств, компаній, фірм тощо). В Україні цей напрямок відрізняється своєю специфікою, будучи досить складним, на відміну від інших галузей, тому юрист у цій галузі права має володіти великим обсягом знань - характеризує Альва Прайвесі адвоката з господарських справ.

Послуги, які надає адвокат з комерційної діяльності:

  • представництво в суді (арбітражі);
  • стягнення боргів (дебіторської заборгованості) з боржників;
  • супровід банкрутства;
  • консультації керівників і власників бізнесу;
  • складання необхідних документів та вирішення господарських спорів, що виникають у процесі комерційної, інвестиційної, підприємницької діяльності.

Комерційні (економічні) спори

З юридичної точки зору господарські (економічні) спори розглядаються у вузькому та широкому розумінні. У вузькому розумінні – це спір, який виникає в процесі підприємницької діяльності та пов'язаний безпосередньо з нею. У широкому розумінні – це спір, що виникає з будь-яких майнових відносин, а також і у процесі будь-якої комерційної, бізнес діяльності. Тому часто цих юридичних спеціалістів також називають бізнес-адвокатами.

В площині таких спорів також існують свої особливості та специфіка. Оскільки після укладення договору підприємства та інші юридичні особи здійснюють його виконання з обов'язковою документальною фіксацією всіх операцій, то правова допомога може знадобитися ще на стадії виконання угоди. Тому чим раніше до вирішення спірної ситуації буде залучений юрист, тим краще - пише Lawyer.net.ua про юриста з господарських справ і особливості його роботи.

Важливість знань, досвіду і якості роботи адвоката

Адвокату з комерційних справ необхідно своєчасно реагувати на зміни, які стосуються тривалого спору та змін в чинному законодавстві, а також відмінно орієнтуватися в Господарському процесуальному кодексі України. Адже саме якість захисту в судовому процесі та послуг адвоката при підготовці до засідання впливають на прийняття судового рішення на користь підприємства.

 

04 квітня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів