Команда Chysto.de запрошує на перший у цьому році екопікнік у Карпатах

Команда Chysto.de запрошує на перший у цьому році екопікнік у Карпатах
13-14 квітня відбудеться перший у цьому році екопікнік від ініціативи CHYSTO.DE?! під назвою «Безпечний простір».

 

Подію традиційно проводитимуть на Березі Закарпатського Моря. Цей захід волонтери вирішили присвятити питанню екологічної безпеки та формуванню внутрішнього стану, в якому можливо про цю безпеку потурбуватися.


"Весна оголила землю і разом з первоцвітами відкрила нашим очам купи пластику. Тому, окрім прибирання, маємо направити зусилля на формування культури поводження з твердими побутовими відходами. Дуже важливо розуміти, що кожен з нас впливає на ситуацію вже сьогодні своїм вибором. А ще те, ЯКУ ВАГУ МАЄ ЧИСТОта для нашого морального та фізичного стану" - зазначають організатори заходу.

Важливо відзначити, що заходи дводенні та завжди окрім прибирання мають освітньо-розважальну складову. До місця локації організовують трансфери з Чернівців,  Львова, Ужгорода та Мукачева. Програмою обіцяють знову дивувати. І ми віримо, адже кожен з екопікніків унікальний та неповторний.

"Цього разу для Мукачева, окрім наших постійних партнерів ресторації "Порядний Ґазда", нам вдалось заручитись підтримкою Карітас Чеської Республіки. Наш проєкт «ВАГА ЧИСТОГО ДОВКІЛЛЯ» переміг у конкурсі «Толока ідей». Завдяки цій підтримці, ми маємо змогу залучити більше студентства, особливо факультету туризму та гостинності. Адже саме молодь формуватиме запит якісних екологічних змін у суспільстві та зможе активно впроваджувати їх у життя, пропагуючи екологічний підхід до відпочинку."

Вільшанське водосховище влітку

Фото Артура Засадного

Закликом #Екопікнік_23 є фраза: «Безпечний простір. Сформуй ззовні та всередині!» Тож цього разу на Березі Закарпатського Моря говоритимуть не тільки про стан довкілля, але й про стан душі. Особливо тих душ, які втратили Коханих у війні, заплативши за українську землю найдорожчу ціну, пише Заголовок.

«Ми проходимо через страшний біль, коли здається, що сенсу жити далі просто не існує. В такі моменти наші душі наче оголені, однак часто замикаються, зіштовхуючись з нерозумінням та неправильною підтримкою. З власного досвіду знаю, що магічній природі Закарпатського Моря та світлим серцям, яких воно об‘єднує, під силу вдихнути життя навіть в дуже зранені душі. Тож наша мета, створити на даному екопікніку таку атмосферу, щоб кожна змогла «роздягнути» свій біль, поділитися ним і бути почутою. Щиро прийму в обійми кожну жінку, яка наважиться зробити цей непростий крок і приїхати до нас у квітні»,  ділиться Олена Жук. 

Нагадаємо, вже третій рік поспіль небайдужі громадяни з усіх областей України очищають місце, яке стало дуже показовим прикладом того, що зміни не можна відкладати на потім, вони потрібні вже сьогодні. Берег Закарпатського Моря об'єднав  місцевих жителів Закарпатського краю та людей з інших куточків країни через неймовірну красу локації та кривду, яка була заподіяна природі через відсутність вчасних дієвих рішень. Завдяки активній позиції українців, локація набула статусу ландшафтного заказника місцевого значення під назвою "Берег Закарпатського Моря".

Деталі про екопікнік можна знайти на офіційних сторінках Chysto.de у Facebook та Instagram. Більше про ініціативу та роботу волонтерів – на сайті Chysto.de. Про команду, яка творить зміни і щиро любить природу читайте тут. А 8 причин поїхати на екопікнік із Chysto.de уже у квітні – тут

 

25 березня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів