Вербував жінок виїжджати до країн Азії для надання сексуальних послуг – на Закарпатті викрили іноземця

Вербував жінок виїжджати до країн Азії для надання сексуальних послуг – на Закарпатті викрили іноземця
Про це повідомила прокуратура Закарпатської області.

 

За процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури громадянину ЄС повідомлено про підозру у торгівлі людьми за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 149 КК України).

Правоохоронцям вдалося встановити, що іноземець проживав на Закарпатті і вербував місцевих мешканок, аби вивезти за кордон для надання сексуальних послуг. Чоловік використовував їх скрутне матеріальне становище та обіцяв безпечну та високооплачувану роботу у Королівстві Камбоджа.

Щоб втягнути жінок у нелегальний бізнес, підозрюваний гарантував їм оплачуваний переліт, гідні умови проживання і «порядних клієнтів». Натомість дівчата мали надати йому свої фото, особисті дані та копії документів.

Вчора вранці вдалося запобігти вивезенню з України 26-річної мешканки Ужгорода. Прокурори спільно з поліцією та прикордонниками затримали чоловіка на КПП «Косино». Він із потерпілою саме прямував до аеропорту Відня, де на них мали очікувати інші учасники «схеми», особи яких встановлюють.

Триває розслідування злочину, яке здійснює Ужгородське райуправління поліції із залученням оперативників відділу міграційної поліції ГУНП в Закарпатській області та Чопського прикордонного загону.

Санкція інкримінованої чоловіку статті передбачає покарання у виді ув‘язнення строком від 5 до 12 років із можливою конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

19 березня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів