На Закарпатті судитимуть експосадовця районного ТЦК та СП, який змушував солдатів будувати будинок

На Закарпатті судитимуть експосадовця районного ТЦК та СП, який змушував солдатів будувати будинок
Про це повідомила пресслужба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону

 

Закарпатська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника відділу районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки за фактом перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень (ч. 5 ст. 426-1 КК України).

За даними слідства, 44-річний експосадовець порушив порядок проходження військової служби та в умовах воєнного стану залучив шістьох військових до будівництва і ремонту приватного будинку, що знаходиться на земельній ділянці його близької родички у Перечині на Закарпатті.

Встановлено, що підлеглі виконували протиправну вказівку свого тодішнього керівника у службовий час, отримуючи при цьому грошове забезпечення. Їм безпідставно нараховано понад 527 тис грн бюджетних коштів. Прокурори заявили до суду цивільний позов для відшкодування завданих державі збитків.

Обвинуваченому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення 800 тис грн застави, яку він сплатив. Крім цього, його звільнено із посади.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м.Львові, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань ДСР Нацполіції України.

Довідково: санкція статті передбачає від 8 до 12 років позбавлення волі.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

 

15 лютого 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів