Відзавтра в пунктах пропуску «Ужгород» та «Лужанка» тимчасово зміниться організація руху й оформлення легкових авто

Відзавтра в пунктах пропуску «Ужгород» та «Лужанка» тимчасово зміниться організація руху й оформлення легкових авто
Про це повідомила Закарпатська ОВА.

 

Це пов’язано з початком робіт з модернізації службових приміщень, які проведуть у межах міжнародного проєкту USAID «Економічна підтримка України».

 На брифінгу в Закарпатській ОВА начальниця відділу організації прикордонного контролю штабу Чопського прикордонного загону Ганна Воробець повідомила, як буде здійснюватися рух легкових авто:

 «Було прийнято рішення на рівні митниці та прикордонного загону перенести оформлення легкових транспортних засобів на вантажний напрям. Будуть виділені окремі смуги руху для здійснення прикордонного контролю легкових транспортних засобів на виїзд з України та на в'їзд в Україну».

За її словами, представники Нацполіції допоможуть спрямовувати легкові авто на вантажний напрямок на виїзд з України, також будуть встановлені додаткові знаки. Щодо в’їзду, то прикордонні наряди будуть направляти транспортні засоби на відповідну смугу руху.

 «Заходи, можливо, частково вплинуть на технічні процеси в пункті пропуску. Залежно від робіт будуть тимчасово перекривати в'їзний або виїзний напрямки відповідно. Тому в'їзд або виїзд транспортних засобів, а також рух пішоходів буде здійснюватися реверсно», – прокоментував начальник відділу організації прикордонного контролю Мукачівського прикордонного загону Ігор Сірий.

Спікер додав, що за розрахунками та прогнозами встановлення модульних будиночків не мало б суттєво вплинути на пропускну спроможність. Про початок проведення робіт уже поінформували суміжну сторону.

 У пункті пропуску «Ужгород» планують змонтувати 5 модульних будиночків, роботи триватимуть орієнтовно два тижні. Це дозволить створити більш комфортні умови для прикордонних та митних нарядів.

 На «Лужанці» замінять 10 таких конструкцій. Монтаж підрядник планує завершити до кінця березня. Завдяки цьому облаштують додаткові робочі місця для працівників ДПСУ й митниці, що сприятиме збільшенню пропускної спроможності та підвищенню якості організації несення служби.

Загалом у межах міжнародного проєкту USAID «Економічна підтримка України» у пунктах пропуску в межах Закарпатської області планують замінити 34 модульні конструкції.

 

 

11 лютого 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів