3500 доларів за перетин кордону: затримано закарпатця, який організував схему перетину кордону для ухилянтів

3500 доларів за перетин кордону: затримано закарпатця, який організував схему перетину кордону для ухилянтів
За процесуального керівництва Великоберезнянського відділу Ужгородської окружної прокуратури місцевого жителя викрито і затримано за підозрою у незаконному переправленні військовозобов’язаного через державний кордон (ч. 3 ст. 332 КК України).

 

Наразі слідством встановлено, що закарпатець намагався реалізувати схему переправлення до країн ЄС громадянина, що підлягає призову на військову службу. Перетин кордону мав відбуватися поза межами офіційних пунктів пропуску з території Ужгородського району.

За попередніми даними, вартість такої протиправної послуги становила 3500 доларів США. Частину коштів фігурант одержав як аванс, іншу ж «клієнт» мав надати йому в разі успішного перетину держрубежу.

Вчора ввечері закарпатця затримали на околицях Великого Березного в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання щодо вручення йому повідомлення про підозру, після чого суд обере особі запобіжний захід.

Заходи з викриття злочину проведені прокурорами спільно зі слідчими відділення поліції №2 Ужгородського райуправління поліції, співробітниками відділу міграційної ГУНП в Закарпатській області, Чопського прикордонного загону та підрозділу ГУВБ СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

07 лютого 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів