Закарпатські митники викрили неправомірне ввезення трьох вантажівок за заниженою вартістю

Про це повідомила пресслужба Закарпатської митниці

 

 

Посадові особи управління боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Закарпатської митниці задокументували одразу три порушення митних правил, пов’язаних із незаконним імпортом вантажних автомобілів із  неправомірним зменшенням розміру митних платежів. Подавши до митного оформлення підроблені документи, у такий спосіб комбінатори намагалися обійти повну сплату митних платежів. Загальна вартість трьох вантажівок сягає майже 2 млн грн.

Варто зазначити, що допомогли викрити махінації із недостовірним декларуванням великогабаритних транспортних засобів - митні органи Федеративної Республіки Німеччини у рамках міжнародної співпраці. На запит Закарпатської митниці вони підтвердили наявні ризики декларування недостовірних даних щодо 3-х вантажних автомобілів-рефрижераторів.

 Порушниками виявилися водії вантажівок, які діяли за схожою схемою. Завозили із Німеччини вантажівки марки «DAF» моделі «TGX». До митного оформлення надавали документи з неправдивими відомостями щодо відправника, одержувача та вартості транспортних засобів, що призвело до зменшення розміру митних платежів.

Так, до прикладу, при імпорті вантажного автомобіля (рефрижератора зі встановленим гідробортом) у товаросупровідних документах вказувалася вартість транспортного засобу 12,600 Євро. Тоді як насправді його придбали в Німеччині за 26 тисяч Євро. Відповідно, приховавши від митного органу справжню вартість, водій сплатив митні платежі на 119 тис грн менше.

Тож, відносно водіїв складено протоколи про порушення митних правил за ч.1 статті 483 Митного кодексу України. Санкції даної статті передбачають не лише накладення штрафу у вигляді від 50 до 100% вартості предметів правопорушення, а й їх можливу конфіскацію.

 

 

 

01 лютого 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів