Сприяли групі військовозобов’язаних у незаконному перетині кордону: на Тячівщині підозрюють батька та сина

Сприяли групі військовозобов’язаних у незаконному перетині кордону: на Тячівщині підозрюють батька та сина
За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури двом мешканцям Тячівщини повідомлено про підозру у сприянні незаконному переправленню групи осіб через державний кордон (ч. 2 ст. 332 КК України).

 

 

Слідством встановлено, що підозрювані – батько та син – були залучені до схеми незаконного переправлення військовозобов’язаних чоловіків до Румунії. Охочих таким чином покинути Україну шукали через Telegram та надавали їм вказівки щодо часу та місця прибуття на територію Тячівського району. Там осіб зустрічали та відвозили до недобудови у с. Грушово, де вони мали знаходитися до визначеного організаторами часу безпосереднього перетину.

Підозрювані відповідали за транспортування чотирьох «клієнтів», надавали їм поради та вказівки щодо подальшого перетину. Також пропонували скористатися велосипедною камерою, аби переплисти річку, та наголошували на необхідності упакувати особисті речі й документи в полімерні пакети.

Групу чоловіків, що незаконно спробували перейти держрубіж, викрили прикордонники у серпні 2023 року. Розслідування кримінального провадження щодо причетних до організації переправлення здійснює СУ ГУНП в Закарпатській області.

 

 

05 січня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів