Активні навушники: на що звернути увагу при виборі

Активні навушники: на що звернути увагу при виборі

 

Бойові умови, тактичне завдання чи полювання — у всіх цих випадках надто гучний шум може заважати та шкодити слуху. Саме тому для таких умов рекомендується використовувати такі тактичні засоби захисту як активні навушники. В цій статті розповідаємо, в чому їх особливість та на що звернути увагу при виборі.

Що таке активні навушники

Активні навушники — це обладнання для захисту слуху, яке оберігає органи чуття від шуму, а також дозволяє регулювати гучність навколишніх звуків. Для цього всередині пристрою знаходиться спеціальний електронний блок, який підтримує шуми на безпечному рівні 82 децибелів та при потребі робить їх гучнішими або тихішими. Наприклад, людську мову він може посилити, а постріли чи вибухи — заглушити.

Активні навушники є незамінною річчю для людей, які займаються діяльністю, що супроводжується різноманітними гучними звуками. Такі навушники рекомендується використовувати:

  • в умовах збройних конфліктів;

  • на стрільбищі;

  • під час полювання;

  • при роботі з інструментами, які гучно працюють.

В цих умовах надто гучний звук може в кращому випадку заважати чи дезорієнтувати, а в гіршому — пошкодити барабанні перетинки або навіть позбавити слуху.

Як підібрати активні навушники

При виборі активних навушників необхідно враховувати декілька критеріїв.

Рейтинг NRR/SNR

Рейтинг NRR/SNR — це відповідно американський та європейський стандарт поглинання шуму. Показники NRR (Noise Reduction Rating) та SNR (Single Number Rating) вимірюються по-різному, проте обидва вказують скільки пікового шуму можуть поглинути активні навушники.

При виборі навушників за цими показниками варто дотримуватись таких рекомендацій:

  • для стрільби з малокаліберної зброї — буде достатньо пристрою з NRR 20;

  • для стрільби зі зброї великого калібру — знадобляться навушники з NRR 25 і вище;

  • для великокаліберної зброї, дробовика та стрільби на полі бою — потрібно використовувати навушники з рейтингом не менше NRR 33.

Дізнатись рейтинг NRR/SNR можна на пакуванні навушників.

Кількість мікрофонів

Мікрофони в активних навушниках транслюють та посилюють шум. В професійних навушниках повинно бути два мікрофони окремо для кожного вуха. Завдяки цьому вони забезпечать повну стереокартинку та точно локалізуватимуть різноманітні звуки на кшталт кроків, розмов тощо.

Крім цього в деяких моделях активних навушників може бути розмовний мікрофон. Він виготовлений на гнучкій ніжці, яку можна зручно регулювати в залежності від умов використання.

Час атаки

Час атаки — це показник, який вказує швидкість роботи навушників при піковому навантаженні. Чим менший час атаки, тим меншою буде затримка при передаванні звуків. Цей параметр особливо важливий в екстремальних умовах, адже від нього залежить швидкість реакції людини.

Діапазон гучності

В активних навушників повинен бути великий діапазон гучності, тоді це дозволить точніше підлаштувати їх під себе. Також при виборі рекомендується звернути увагу на спосіб регулювання рівня гучності. Залежно від моделі, це можна робити колесом або кнопкою. Вони повинні бути досить великими, щоб регулювання було зручним навіть у рукавицях.

Які є альтернативи активних навушників

Сьогодні в продажі доступні не лише різні моделі активних навушників, але й інші тактичні засоби захисту зі схожим функціоналом. Наприклад:

  • протишумові навушники;

  • протишумові вставки.

Вибору активних навушників та схожих пристроїв слід приділити особливу увагу, адже від них залежить як комфорт, так і безпека людини. Широкий асортимент тактичних засобів захисту представлений в інтернет-магазині Consafety.

 

03 січня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів