Реєстрація ПРРО: що цікавило закарпатців під час телефонної «гарячої лінії»

Реєстрація ПРРО: що цікавило закарпатців під час телефонної «гарячої лінії»
Напередодні, 6 грудня 2023 року, відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему: «Порядок реєстрації РРО/ПРРО».

 

На запитання щодо реєстрації реєстраторів розрахункових операцій та програмних реєстраторів розрахункових операцій відповідала Алла Санісло – головний державний інспектор відділу організації роботи ЦОП та надання адміністративних послуг, розгляду звернень державних органів, податкових сервісів управління податкових сервісів Головного управління ДПС у Закарпатській області.

Зокрема, зателефонувала Ірина із Мукачева із запитанням: «Чи скасовується реєстрація РРО при переході на ПРРО?».

За словами Алли Санісло, відповідно до п. 1 глави 4 розд. II Порядку реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги), затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14.06.2016 № 547 із змінами та доповненнями реєстрація реєстратора розрахункових операцій діє до дати скасування реєстрації РРО, що відбувається у випадках, коли, зокрема, суб’єкт господарювання у зв’язку із застосовуванням програмного РРО вирішив відмовитись від застосування РРО, строк служби якого не закінчився.

Законодавчо не передбачено обмежень на використання поряд з РРО також і ПРРО. Суб’єкт господарювання може самостійно обрати для використання РРО або ПРРО.

Якщо суб’єкт господарювання приймає рішення замість РРО використовувати ПРРО, то при переході на ПРРО скасовується реєстрація РРО.

Крім того, Євген із Рахова цікавився, що означає «первинна реєстрація РРО»?

– Первинна реєстрація реєстратора розрахункових операцій в контролюючому органі означає, що реєстрація цього РРО здійснюється вперше. Первинній реєстрації підлягають моделі (модифікації) РРО, що містяться у першій частині Державного реєстру РРО та раніше не були зареєстровані, тобто які не експлуатувалися (нові), – зазначила фахівець податкової служби.

Крім того, Іван зі Сваляви зателефонував із питанням: «Яким чином здійснюється реєстрація ПРРО для СГ, який уклав з іншими СГ договір про спільну діяльність?»

Алла Санісло дала відповідь, що реєстрація програмного РРО для суб’єкта господарювання, який уклав з іншими суб’єктами господарювання договір про спільну діяльність здійснюється в контролюючому органі за основним місцем обліку суб’єкта господарювання, який є платником податку на прибуток.

ДПС у Закарпатській області

 

07 грудня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів