Як отримати досвід для першої роботи: 5 дієвих порад молодим фахівцям

Як отримати досвід для першої роботи: 5 дієвих порад молодим фахівцям

 

Як молодим фахівцям здобути досвід, необхідний для першої роботи, розповіли на платформі «Дія.Безбар’єрність».

??Стажування

Стажування у бажаній компанії допоможе вам набратися нових знань, а також дасть цілком конкретне уявлення про роботу на певній посаді.

Зауважимо, що в Україні діє Програма стажувань молоді в Апараті Верховної Ради. (http://vrkadry.rada.gov.ua/news/dijalnist/stazhuvania/) Відбір кандидатів відбувається щорічно у жовтні-грудні.

??Волонтерство

Про участь у волонтерстві обов’язково потрібно вказувати у резюме. Чим більше волонтерська робота відповідатиме бажаній посаді, тим краще.

Оголошення про набір волонтерів можна знайти у соцмережах різних громадських та благодійних організацій, а також на сайті Мінсоцполітики. (https://www.msp.gov.ua/)

??Підробіток і неповна зайнятість

Ви можете влаштуватися на роботу з неповною зайнятістю або знайти роботодавця, який готовий взяти до себе студента.

У Державному центрі зайнятості (https://www.dcz.gov.ua/) є низка вакансій для молодих людей із різних регіонів України, які прагнуть знайти першу роботу і не мають досвіду.

??Самостійні проєкти

Якщо у вас є досвід реалізації власного проєкту, обов’язково опишіть в резюме, про що він був і яких цілей вдалося досягти. Навіть якщо він не був комерційним.

??Самоосвіта

Профільні курси або тренінги допоможуть набути конкретних теоретичних знань про майбутню роботу й отримати перший досвід.

Мінреінтеграції 

 

12 вересня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів