Повідомлено про додаткову підозру російському агенту, який розпалював антисемітські настрої на Закарпатті (ФОТО)

Повідомлено про додаткову підозру російському агенту, який розпалював антисемітські настрої на Закарпатті (ФОТО)
Йдеться про мешканця Закарпаття, якого у квітні цього року СБУ викрила на спробах дестабілізувати внутрішньо-політичну обстановку в області.

 

У грудні 2022-го року зловмисник надіслав лідеру єврейської громади Закарпаття «авторську» псевдонаукову працю, в якій «обґрунтовує» свою ненависть до цієї національності.

Співробітники спецслужби зібрали додаткові матеріали, які свідчать, що ця «наукова» робота, серед іншого, містить факти, які розпалюють національну ворожнечу та ненависть. Це підтвердила й ініційована СБУ судово-лінгвістична експертиза.

Автор праці стверджує, що у збройній агресії росії проти України винна «корумпована світова єврейська спільнота». Він закликає до фізичної ліквідації української влади через єврейське походження її окремих представників. 

На підставі зібраних СБУ матеріалів, слідчі поліції повідомили зловмиснику про додаткову підозру за ч. 1 ст. 161 (розпалювання національної, регіональної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті) КК України.

Нагадаємо, що раніше, за фактом нанесення на фасадах будівель у центрі Ужгорода написів із закликами до вбивства євреїв, цьому фігуранту вже повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 161 КК України.

Крім того, на підставі зібраних Службою безпеки доказів, у червні цього року йому було оголошено про підозру за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України – (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників): bit.ly/44GDQYB

Викриття злочину проводили співробітники СБУ в Закарпатській області спільно зі слідчими слідчого управління ГУ Нацполіції в Закарпатській області за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури, – повідомили у пресслужбі УСБУ в Закарпатській області.

 

28 липня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів