На Закарпатті за матеріалами СБУ судитимуть ще 7-х колаборантів, які співпрацювали з ворогом

На Закарпатті за матеріалами СБУ судитимуть ще 7-х колаборантів, які співпрацювали з ворогом
Служба безпеки України продовжує системну роботу з викриття колаборантів і зрадників: зібрано докази добровільної співпраці з ворогом з боку ще 7-ми «посадовців» на тимчасово окупованих територіях Луганщини та Херсонщини.

 

Слідчі СБУ в Закарпатській області зібрали докази добровільної співпраці з ворогом:

  • заступника начальника «відділу державної реєстрації актів цивільного стану Старобільського районного управління юстиції лнр»;
  • очільника «сектору архітектури та містобудування адміністрації Марківського району лнр»;
  • охоронця «головного управління мвд у Херсонській області»;
  • начальника «Валуйського відділу життєзабезпечення населених пунктів адміністрації Станично-Луганського району лнр»;
  • командира «відділення міністерства надзвичайних ситуацій лнр»;
  • начальника «відділу адресної та соціальної допомоги департаменту праці і соціальної політики Херсонської області»;
  • директора «державного освітнього закладу середньої професійної освіти лнр «Старобільський професійний коледж».

Встановлено, що псевдопосади керівників «відділу рацс» та «сектору архітектури» зайняли 39-річна мешканка м. Старобільськ та 55-річний мешканець сел. Марківка Луганської області. Від початку російської агресії вони «з ідейних переконань» перейшли на бік ворога.

Ще один мешканець Херсонщини прагнув довести свою лояльність загарбникам після окупації і добровільно очолив посаду охоронця «мвд у Херсонській області». На цій посаді він допомагав загарбникам забезпечувати охорону Херсонської обласної прокуратури. Зокрема, він «охороняв» затриманих українців, яких тероризували працівники слідчого комітету рф.

Також пропозицію співпрацювати з окупантами прийняв 50-річний мешканець сел. Станиця Луганська. Він зайняв псевдопосаду керівника «відділу адміністрації Станично-Луганського району лнр».  Крім цього, допомагав організовувати роботу органів окупаційної влади 45-річний мешканець с. Рубіжне, який добровільно очолив посаду керівника «відділення міністерства надзвичайних ситуацій лнр». Також погодилася працювати в окупаційному органі 48-річна мешканка Херсона, яка зайняла посаду начальника «відділу адресної та соціальної допомоги департаменту праці і соціальної політики Херсонської області». Псевдопосаду директора в підконтрольному окупаційній владі «Старобільському професійному коледжі» зайняв 72-річний мешканець Луганщини. Пішовши на угоду з ворогом, він організував освітньо-виховний процес на засадах возвеличення росії та схвалення окупації України. 

Усім 7-м колаборантам оголошено про підозру за ст. 111-1 (колабораційна діяльність) або 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. Матеріали цих справ скеровано до суду. 

Наразі підозрювані переховуються від правосуддя на тимчасово окупованих територіях України.

Тривають комплексні заходи для притягнення зловмисників до відповідальності за злочини проти нашої держави.

Викривали зрадників співробітники СБУ в Донецькій, Луганській та Херсонській областях. Досудове розслідування за даними фактами здійснювали слідчі Управління СБ України в Закарпатській області під процесуальним керівництвом Закарпатської обласної прокуратури.

Пресслужба УСБУ в Закарпатській області

 

21 липня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів