Судитимуть мешканця Ужгорода – інтернет-агітатора, який схвалював збройне вторгнення окупантів в Україну

Судитимуть мешканця Ужгорода – інтернет-агітатора, який схвалював збройне вторгнення окупантів в Україну
За матеріалами СБУ перед судом постане інтернет-агітатор, який схвалював збройне вторгнення окупантів в Україну та закликав підтримувати армію рф.

 

Служба безпеки України продовжує системну роботу з викриття усіх поплічників ворога.

Цього разу, співробітники СБУ викрили мешканця Ужгорода, уродженця Узбекистану, який на власних сторінках у соцмережах поширював кремлівську пропаганду.

Також чоловік публікував заяви, в яких схвалював збройну агресію рф та дискредитував Україну. Це підтвердила й ініційована Службою безпеки судово-лінгвістична експертиза.

Під час обшуків за місцем проживання фігуранта правоохоронці виявили комп’ютерну техніку та мобільні пристрої із доказами протиправної діяльності на шкоду державній безпеці України.

Слідчі СБУ повідомили агітатору про підозру за ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Матеріали справи скеровано до суду.

Оперативні та слідчі дії проводили співробітники Управління СБУ в Закарпатській області за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури.

Примітка: Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Управління СБ України в Закарпатській області

 

13 липня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів