Акустична і класична гітари: про відмінності розповідає Patinahati

Акустична і класична гітари: про відмінності розповідає Patinahati

 

Візуально для новачка в музиці класична й акустична гітари мають схожий дизайн і конструкцію, тому виявити відмінності без додаткових знань досить важко. Обидва варіанти гітар утворюють звук завдяки відлунистим властивостям корпуса без використання електроніки. Для гри використовується в обох гітарах по шість струн й однаковий лад. Попри деяку схожість ці музичні інструменти мають суттєві відмінності у звучанні й можливості виконувати композиції в різних жанрах.

В чому відмінності класичної та акустичної гітари

Для академічного виконання музичних композицій й підвищення навичок майстерності гри кращим варіантом є класична гітара, яка відповідає суворо встановленим канонам й має особливе звучання з достатньою глибиною, щільністю й оксамитовими тонами. Така особливість дозволяє виконувати на гітарі класичні композиції, спершу створені для віолончелі чи скрипки, а згодом адаптовані для класичної гітари.

Поміж відмінностей класичної та акустичної гітари варто виділити:

  • Струни. В класичній гітарі використовуються м’які нейлонові струни, які відмінно підходять для навчання, адже не завдають болю пальцям. В акустиці струни металеві, що дозволяє отримувати більш яскравий потужний звук.

  • Ступінь натягання струн. В акустиці струни натягнуті міцніше, адже це дозволяє широкий масивний корпус із вирізом біля грифа для забезпечення доступу до високих ладів.

  • Гриф. У класики гриф вужчий, тому цей інструмент дозволяє використовувати техніку “барре” з одночасним затисненням всіх струн.

Детально розглянувши всі особливості двох інструментів, різниця між акустичною і класичною гітарою стає досить значною, тому при виборі відповідної до ваших побажань моделі важливо враховувати навички й мету придбання. Залежно від музичних вподобань і бажаного звучання обирайте певний варіант гітари, що буде найкраще відповідати звучанню вашого внутрішнього світу й творчості.

Який варіант обрати для гри

Попри детальне пояснення й розуміння конструктивних відмінностей між гітарами класичних і акустичних моделей перед тим як перейти у вебмагазин музичних пристроїв patinahati.com для вибору інструмента, важливо визначити для якого стилю музики вам потрібна гітара. Репертуар у цих інструментів різний, тому варто спершу визначитися зі своїми музичними вподобаннями.

Акустику можна впевнено назвати універсальною, адже вона може використовуватися для виконання композицій в різних жанрах поп, рок, блюз, фолк. Найбільш поширеним варіантом є корпус дредноут, що по гучності й низьким частотам значною мірою перевершує класичні моделі.

Попри універсальність акустичних гітар, класика впевнено утримує позиції бажаного музичного інструмента, адже в колекціях багатьох відомих рок-музикантів зазвичай присутня якісна класична модель гітари. Саме класичне м’яке звучання інструменту дозволяє максимально якісно відпрацювати музичні навички.

 

10 липня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів