Обираємо фільтр для басейну правильно: що врахувати

Обираємо фільтр для басейну правильно: що врахувати

 

Кожен власник домашнього басейну свідомий того, що штучне водоймище повинно бути завжди чистим, а вода в ньому – безпечною та загалом придатною для купання. Існує чимало засобів та способів її очищення, зокрема з допомогою спеціального фільтра, який виконує свої функції регулярно і якісно.

Якщо ви тільки ось-ось облаштували штучне водоймище, фільтр для басейну повинен стати однією з перших покупок. Обирати й замовляти таку річ слід зважено та відповідально, врахувавши декілька ключових моментів, про які мова піде далі у нашій публікації.

Різновид фільтра для басейну

Зараз сучасні виробники очисного обладнання для басейнів випускають широке різноманіття фільтрів. Якщо конкретно, то це:

  • Пісочні фільтри

Вони мають вигляд своєрідної бочки, яка містить кварцовий або скляний пісок, через який, власне, і проходить вода, очищуючись від усього зайвого. Серед переваг пісочних фільтрів – відмінні експлуатаційні характеристики, висока ефективність, можливість автоматизувати очисний процес.

  • Картриджні фільтри

Такий пристрій містить у середині спеціальну мембрану з синтетичних матеріалів, які щільно складено в циліндричному барабані. Плюсами такого виду фільтра є висока ефективність очищення води, доступна ціна, компактні розміри, можливість візуально контролювати рівень засміченості фільтра.

  • Діатомітові фільтри

Почнемо з того, що він має високу вартість через свою складу будову, але яка забезпечує найвищу якість очищення.

Яка продуктивність фільтра

Це також дуже важливий параметр, від якого залежатиме ефективність очищення води у басейні. Тому обирати слід з урахуванням ваших потреб. Визначити підхожий варіант можна за умовною формулою: Пр = (ОБ х 2.5) / 10, де Пр – продуктивність, ОБ – об’єм басейну. Представимо, що ваш басейн вміщає 50 м куб. води. Таким чином – (50 х 2.5) / 10 = 12,5. Тобто продуктивність очисного фільтра повинна складати щонайменше 12.5 м куб./год.

Де купувати фільтр

Не менше значення має і те, де саме обирати підхожий фільтр. Найкраще обирати відомі та профільні онлайн-магазини, приміром Aquapolis. Продавець пропонує очисне обладнання для басейнів високої якості, крім того, тут можна придбати і безліч інших товарів для догляду за штучним водоймищем. Інтуїтивно зрозумілий вебсайт, багатий товарний вибір, доступні ціни – ось, що чекає на покупців у онлайн-магазині «Акваполіс»

 

26 грудня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів