В обласній бібліотеці в Ужгороді діє безкоштвоний розмовний клуб "Українська для життя" (ВІДЕО)

В обласній бібліотеці в Ужгороді діє безкоштвоний розмовний клуб "Українська для життя" (ВІДЕО)
У Закарпатській обласній бібліотеці імені Федора Потушняка діє безкоштовний розмовний клуб «Українська для життя». Щопонеділка та щосереди усі бажаючі мають змогу вдосконалити рівень володіння українською мовою і навіть розпочати спілкуватися з нуля.

 

Пані Лідія вперше прийшла на заняття з української мови. До цього вона спілкувалася російською. Жінка приїхала на Закарпаття із Мелітополя, нині окупованого загарбниками. В Ужгороді проживає 2 місяці. Тоді ж виявила бажання вивчити українську мову і спілкуватися нею.

Курси для пані Лідії знайшла онучка. Вона з чоловіком та сином вже перейшли на українську мову. Лідії ж знадобилися додаткові заняття. В подальшому пані Лідія планує відвідувати заняття регулярно.

Безкоштовний розмовний клуб з української мови стартував минулого тижня. Заняття проводить Софія Кіцелюк. Вона приїхала в Ужгород з Запоріжжя. Софія Кіцелюк розповідає – в кожного відвідувача клубу свої потреби. Хтось вільно розмовляє українською, проте, хоче вдосконалитись. Хтось приходить, щоб розпочати говорити з нуля.

Теми в розмовному клубі різні. З перших днів повномасштабної війни Софія Кіцелюк розпочала писати книгу з української мови в форматі діалогу. Там є помилки, виправлення та пояснення. Це дало поштовх створенню розмовного клубу «Українська для життя».

Заняття проходять щопонеділка та щосереди в Закарпатській обласній бібліотеці імені Федора Потушняка. Тривають одну годину. Розмовний клуб діятиме до кінця літа. В подальшому, проєкт продовжать, якщо на це буде попит

ТРК "Мукачево" (М-студіо)

 

06 липня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів