Дитячий мистецький пленер на підтримку ЗСУ стартує в Ужгороді

Дитячий мистецький пленер на підтримку ЗСУ стартує в Ужгороді
5-7 липня в Ужгороді проходитиме ЕкоАртПроєкт “Срібний Дзвін” та пленер образотворчого мистецтва “На вістрі подій”. У пленері візьмуть участь не тільки закарпатські юні художники, але й діти, які тимчасово проживають в нашій області. Крім мистецької частини, метою заходу є підтримка ЗСУ, адже роботи юних митців продаватимуться через аукціон.

 

Гроші також планують виручити за призові роботи ІХ Міжнародного дитячо-юнацького мистецького конкурсу «Срібний Дзвін». Крім журі роботи на аукціон обиратимуть самі військові. Про це на пресконференції в Ужгородському прес-клубі розповіла Лідія Маніца, голова Правління БФ «Срібний дзвін».

«Ми живемо дуже насичений час, де емоції вирують до неможливості. Важко дітям, у тому числі і обдарованим, які хотіли б висловити свої емоції та думки. Тому ми організували цей захід-пленер, щоб діти на папі могли перенести всі свої переживання та надії, – каже Лідія Маніца. – Діти відображають позитив через негативні ситуації та переносять все у творчі роботи”.  

За словами головної організаторки, до Ужгорода через війну приїхали митці з Харкова, які також долучаться до події. Майстеркласи з мистцями напередодні пройшли у Великому Березному та Дубриничах.

Роботи дітей, які вони створять на пленері, продаватимуться на аукціоні, гроші передадуть на потреби ЗСУ. Також придбати на аукціоні можна буде роботи юних художників, які експонуються у Закарпатському обласному художньому музеї ім.Й.Бокшая.

Мистецький пленер є складовою ЕкоАртПроєкту та передбачає насичену програму. Детальніше поінформувала Вікторія Попадинець, заступниця з організаційних питань.

«Заплановане пряме включення з професором Федором Шандором, який нам допомагав з часу створення «Срібного дзвону», а також з Київською дитячою академією мистецтв. Протягом дня заплановані майстер-класи та створення робіт учасниками», – каже Вікторія Попадинець.

 За словами  Вікторії Русин, заступниці з інформаційних та фінансових питань, пленер буде максимально наближений до конкурсів у мирний час. Участь у пленері беруть діти від  5 до 17 років.

«З 5 по 7 липня учасники мають докласти максимум зусиль до створення справжніх шедеврів, за свої труди діти отримають нагороду. 3 днів митці проводитимуть кожен день на пленері, кожен день матиме свою тематику і локацію. Відкриття пленеру відбудеться 5 липня на площі Театральній, 6 липня учасники працюватимуть з 10.00 у сквері напроти Ужгородського Хресто-воздвиженського катедрального греко-католицького собору. Перед учасниками виступить історик та проведе екскурсію містом. Діти відтворюватимуть архітектуру нашого міста. 7 липня пленер працюватиме на локації:  Закарпатський обласний художній музей ім. Й. Бокшая, дітям треба буде розкрити тему «За 5 хвилин до перемоги», – розповіла Вікторія Русин.

  Усередині липня відбудеться аукціон робіт.

 

05 липня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів