Нелегальний реабілітаційний центр для алко- та наркозалежних, де незаконно утримували людей, викрили на Закарпатті

Нелегальний реабілітаційний центр для алко- та наркозалежних, де незаконно утримували людей, викрили на Закарпатті
Нелегальний реабілітаційний центр для алко- та наркозалежних, де незаконно утримували людей, викрили на Закарпатті. Організатору та двом його спільникам повідомили про підозри, — повідомили на сайті Національної поліції.

 

Як повідомили на Facebook-сторінці Закарпатської обласної прокуратури, заклад діяв в Ужгороді понад два роки. Він не був зареєстрований належним чином і не мав необхідної ліцензії.

За даними слідства, організував роботу центру житель Ужгорода. Два його спільники — працівники центру — жителі Ужгородського району. Пацієнтів у закладі під приводом лікування утримували проти їхньої волі, забороняли покидати територію, самостійно пересуватися, користуватися мобільними телефонами, спілкуватися та бачитися з рідними.

"Людей, які намагалися втекти від такого лікування, били, зв'язували та упродовж кількох днів залишали на самоті. Жодних документів на проведення такої діяльності та спеціалізованого персоналу у закладі не було. За перебування у центрі родичі сплачували 10 000 — 15 000 гривень щомісяця", — йдеться у повідомленні Нацполіції.

Під час проведення заходів поліцейські виявили у центрі чоловіка, прив'язаного скотчем до ліжка, у непритомному стані, який був прив'язаний скотчем до ліжка. Чоловіка госпіталізували до лікарні.

У закладі провели санкціоновані обшуки та вилучили звідти документацію, зброю та набої, медичні препарати, списки незаконно утримуваних пацієнтів та "чорнові" записи.

За незаконне позбавлення волі або викрадення людини організатору та його спільникам повідомили про підозру. За скоєне їм може загрожувати від п'яти до десяти років позбавлення волі.

"Після проведення процесуальних заходів правова оцінка буде надана іншим учасникам протиправної діяльності", — йдеться у повідомленні.

 

03 липня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів