Чехія передала чергову гуманітарну допомогу закарпатцям

Чехія передала чергову гуманітарну допомогу закарпатцям
Вантаж гуманітарної допомоги із Чеської Республіки надійшов на Закарпатті від партнерів обласної ради. Цього разу з гуманітарною місією приїхав голова крайового уряду Краю Височина Зденек Кадлец, голова канцелярії гетьмана Краю Височина Катержина Свободова та інші члени делегації. Супроводжував візит в Ужгороді заступник Генерального консула ЧР у Львові Володимир Кадлец.

 

Від Політехнічного університету м. Їглава чеські благодійники передали для вимушених переселенців, які наразі проживають в гуртожитках Ужгородського національного університету, гігієнічні засоби, дитяче харчування та товари першої необхідності. Під час ділової зустрічі з ректором УжНУ Володимиром Смоланкою Зденек Кадлец запевнив, що Політехнічний університет м. Їглава готовий до подальшої співпраці та має на меті реалізувати ряд спільних проєктів із закарпатським вишем. Володимир Смоланка подякував гостям за підтримку й проінформував про поточну ситуацію. Незважаючи на продовження військової агресії з боку росії, Ужгородський національний університет готується до вступної кампанії та планує відновити навчальний процес офлайн з 1 вересня. Щоправда, зимовий опалювальний період буде вкрай складним через неможливість держави навіть частково компенсувати вартість комунальних послуг. Крім того, чимало коштів заклад витрачає на утримання внутрішньо переміщених осіб, які втекли із зони бойових дій, втратили свою домівки та наразі проживають в університетських гуртожитках. Тому допомога цим людям вкрай потрібна.

Після цього чеська делегація відвезла гуманітарні пакунки до обласного госпіталю ветеранів війни, Головного Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій та Управління патрульної поліції в Закарпатській області. Це медикаменти, медичне устаткування, лікарняні ліжка, екіпірування для пожежників, військових і поліції, зарядні пристрої, продукти тривалого зберігання, санітарно-гігієнічні засоби, корм для службових собак. Дитяче харчування і підгузки поїхали в м. Хуст для вимушених переселенців від міста-партнера Ждяр над Сазавою. Продукти тривалого зберігання, засоби гігієни і павербанки також передано для ТЗОВ «АКО ІНДАСТРІЗ».

Чеську делегацію зустріли перший заступник голови Закарпатської  обласної ради Андрій Шекета, керуюча справами облради Мирослава Ливч та начальник управління міжнародних та регіональних зв’язків виконавчого апарату Закарпатської обласної ради Василь Маковський.

Голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко подякував своєму колезі, голові крайового уряду Краю Височина Зденеку Кадлецу за надану допомогу та подарував йому і сину, Зденеку Кадлецу-молодшому, популярні поштові марки «Russian Warship Done».  

Пресслужба Закарпатської обласної ради

 

29 червня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів