Черги довжиною майже 10 км: у Закарпатській ОВА пояснили причини скупчення автівок на кордоні зі Словаччиною

Черги довжиною майже 10 км: у Закарпатській ОВА пояснили причини скупчення автівок на кордоні зі Словаччиною
У Закарпатській ОВА пояснили причини кілометрових скупчень з легкових автомобілів перед КПП "Вишнє Нємецьке—Ужгород" на словацько-українському кордоні. Через черги з автівок на кордоні у ОВА зустрілися зі словацькими правоохоронцями та представниками місцевої влади у Словаччині, — повідомили на сторінці голови обласної військової адміністрації Віктора Микити у Facebook.

 

У повідомленні голови Закарпатської ОВА Віктора Микити повідомили, що черги з автівок на в'їзд до України сягають майже 10 кілометрів. Йдеться про ті автомобілі, які громадяни ввозять для розмитнення через кордон. За словами Віктора Микити, 80% людей з черги переїхали на словацько-український кордон з Польщі, де стояли у черзі кілька днів.

"Дехто з них дізнався, що тут менші черги, хтось прибув через те, що з невідомих причин закрився пункт пропуску на польсько-українському кордоні, частина – з інших суб’єктивних та об’єктивних причин", — йдеться у повідомленні Віктора Микити.

У ОВА зазначили, що однією з причин затримки автівок у чергах є неналежне оформлення документів.

"Через те, що декларації подані на польську митницю, а перетин відбувається на словацькій, митникам доводиться витрачати додатковий час на переоформлення. Це безпосередньо впливає на швидкість просування черги", — повідомили на сторінці голови Закарпатської ОВА.

Віктор Микита повідомив, що словацькі правоохоронці вирішили збільшити кількість митників на пункті пропуску на двох працівників, а також додали ще одного прикордонного поліцейського.

 

29 червня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів