Словенський легіонер Грайфонер гратиме за "Минай" попри війну

Словенський легіонер Грайфонер гратиме за "Минай" попри війну
Футболіст мав дебютувати за українську команду ще в минулому сезоні, проте цьому завадив широкомасштабний напад Росії.

 

Словенський футболіст Ловро Грайфонер заявив, що не збирається відмовлятися від контракту з ужгородським клубом "Минай" через повномасштабну війну Росії проти України. Легіонер планує виступати за команду в наступному сезоні, про що він повідомив у коментарі Футбол News.

"Минай" підписав Грайфонера незадовго до початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну – 15 лютого. Тож словенський півзахисник не встиг зіграти за новий клуб жодного офіційного матчу.

Незважаючи на продовження атак з боку Росії, Грайфонер хоче дебютувати в українському чемпіонаті, коли з'явиться така можливість, та вже дав згоду на повернення в Україну.

Минулий сезон, який УПЛ була вимушена завершити достроково, "Минай" фінішував на 15-му місці з 10 очками за 18 ігор.

Як Грайфонер пояснив бажання повернутися до клубу

"Я з оптимізмом відреагував на новину про старт УПЛ, як і більшість людей в Україні, – зізнався словенець. – Переконаний, що футбол може стати світлим промінчиком у ці часи. Вірю, що через деякий час на трибуни зможуть повернутися й фани... Звісно, я чудово знаю про те, що відбувається в Україні. Родина підтримала моє рішення. Деякі люди респектують мені за повернення в Україну. Мені приємно, але герої – це ті, хто захищають свободу українського народу на фронті, а не ті, хто приїжджає сюди грати в футбол".

"У Словенії добре обізнані тим, що відбувається в Україні. Ми підтримуємо вас, як і весь цивілізований світ. Знаю, що Словенія надавала військову допомогу. Я дуже зрадів, коли Україна отримала статус кандидата на вступ до Євросоюзу. Як на мене, це перший крок до вирішення долі цієї війни".

Грайфонер розповів, що від початку широкомасштабного вторгнення Росії тримав контакт із партнерами по команді й теренером Володимиром Шараном.

"До [повномасштабної] війни я провів у "Минаї" лише місяць, але за такий час уже відчув себе частиною цієї сім’ї. У мене повірили тренер і спортивний директор. Відверто кажучи, я навіть не думав про інші варіанти. Ці пів року я чекав на можливість повернутися в Україну".

Словенський футболіст приєднається до команди 1 липня для підготовки до наступного сезону. Поки що він єдиний легіонер, який погодився грати в складі "Минаю".

Хто такий Ловро Грайфонер

  • 22-річний словенський футболіст, який грає на позиції півзахисника.
  • Розпочав кар'єру в словенському "Мариборі". На професійному рівні дебютував у 2019 році. Відтоді грав у оренді в "Драві" та "Алюмінії".
  • З 2021 до 2022 років грав у чемпіонаті Кіпру за "Акрітас".
  • У 2018-2019 роках виступав за юнацькі збірні Словенії U18 та U19.

 

27 червня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів