"Обов’язково повернуся після перемоги", — солдат 128-ї бригади Андрій з Рахівщини

"Обов’язково повернуся після перемоги", — солдат 128-ї бригади Андрій з Рахівщини
Житель селища Ясіня солдат Андрій захищає Україну у складі 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади. Чоловік каже: у військкомат пішов після повномасштабного вторгнення Росії, раніше в армії не служив. Про військовослужбовця розповіли на Facebook-сторінці Закарпатської бригади.

 

З березня Андрій воює на передовій. Розповідає: "Росіяни від нас у середньому за 1 кілометр, місцями трохи далі, а місцями й ближче".

Обстріли на передовій, каже Андрій, практично постійно. Іноді буває прямий вогневий контакт.

"Днями орки намагалися прочісувати посадки й підійшли до наших сусідніх позицій, то довелося відганяти їх зі стрілецької зброї. А трохи раніше з допомогою димових шашок підібралися на відстань до 500 метрів і обстрілювали нас із підствольних гранатометів", — додав солдат.

За словами військовослужбовця, стріляють росіяни із мінометів 82 й 120 калібру, із самохідних артилерійських установок, танків, кулеметів. "Постійно щось стріляє, гупає і це найважче. Я б не сказав, що критично, можна терпіти, просто все це безперестанку накопичується і як результат з’являється втома. Але ми встоїмо!", — каже Андрій.

Мобільний зв'язок на передовій, за словами військовослужбовця, нестабільний. "Учора був обстріл із "Градів", снаряди пошкодили телекомунікаційну вишку, то зв'язок взагалі зник. Сподіваюся, його скоро відновлять. Мої рідні знають, що я на передовій, під час розмов бували "приходи", вони чули вибухи, тому приховувати це не було смислу", — розповів солдат.

"Мене з нетерпінням чекають дома, і я обов’язково повернуся після перемоги", — додав Андрій.

 

18 червня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів